Presskannuga kohvivalmistamise reeglid on peaaegu kõikelubavad: presskannuga saab koguseliselt teha kohvi kas palju või vähe, kohvi jahvatusaste võib erineda peenemast kuni päris jämedani ja tõmbamisaeg võib olla 10 sekundist 10 minutini. Täielik vabadus justkui igas toimingus.

Siiski, on mõned kindlad nipid, mille järgimisel saab presskannust kätte absoluutselt filigraanse ja maailmatasemel joogi. Mis need on?

  1. Vee temperatuur: Pole hea valada kohvile peale keevat vett. Et ilma termomeetrita saaks head kohvi teha, tasub kasutada lihtsat nippi - valage liitrisesse kohvikannu 800 milliliitrit vett ning laske sellel minut seista. Sell ajaga vesi jahtub ja saavutab ideaaltemperatuuri, jäädes 85 ja 92 kraadi vahele.
  2. Kohvipuru: Purustage kohvioad värkelt ning kui vesi on jahtunud, tõstke kannu 70 grammi kohvipuru ja laske sellel ise läbi vee vajuda. Võib ka segada, kui kannatust nii palju ei ole.
  3. Tõmbeaeg: Kohvil võiks lasta tõmmata maksimaalselt 4 minutit.
  4. Välja valamine: Kui neli minutit tõmbeaega on läbi, tuleks kannu filter alla vajutada ning kohv koheselt serveerida - presskannu jäänud kohv imeb purust ebavajalikke maitseid ja osiseid edasi.