28.02.2019, 11:00
KINNO! Üks päev Eesti tipprestoranide köögis — kuidas see välja näeb?
Eesti Rahva Muuseumi toidunäituse tarvis tehtud antropoloogiliste filmide kinoversioon dokumentaalfilmist “Köögis: Klaus, Gloria, Farm, Põhjaka, Mekk” jälgib ühte päeva Eesti tipprestoranide köögis. Kolmese jaotusega ekraanil tegutsevad korraga kuus peakokka — Toomas Lääts, Rene Uusmees, Dimitri Demjanov, Dmitri Rooz, Märt Metsallik, Ott Tomik — koos oma kokkadega.
FOTO:
Film avab külastaja jaoks nähtamatu, kuid kirgliku ja pingelise masinavärgi — restoranide köögipoole. Mis hakkab söögikoha südames toimuma, kui külastaja on tellimuse esitanud? Miks hooajatoitu hooajal ei saa? Kuidas on võimalik 35-kraadises kitsas ruumis aru saada, kes parasjagu mida teeb? Millal kokk sööb, mõtleb, katsetab, raha loeb?