Kaljukits
Detsember on Kaljukitsele tasakaalukas kuu. Saad nautida nii tööalaseid saavutusi kui ka kordaminekuid suhtes. Lihtsalt jälgi, et sa ei annaks maad egokonfliktidele ega kallaks oma tundeid teistele, süütute kaela.
Tervis püsib hea, kui jälgid toidusedelit. Kõik füüsilised vaevused detsembris on Kaljukits endale kaela tõmmanud vale toitumisega. Korrigeeri oma menüüd, jäta sealt välja valge suhkur ja juba paari päeva pärast tunned uut energiavoogu.
Kaljukits on see, kes paneb toitumisel rohkem rõhku kvaliteedile kui kvantiteedile. Talle meeldib väga köögis erinevaid suundi katsetada ja kindlasti on talle oluline, et tema katsetustele jaguks ka tänulikku publikut. Kui Kaljukitse laua taga on kiitvaid suid, on ta õnnelik ja kokkab meelsasti.
Detsembris võiks Kaljukitse enda laud olla tagasihoidlikum ja kergem. Köögiviljad ja taimsed toidud pigem. Väldi kindlasti suuri suhkrukoguseid, alkoholi ja jäätist.

Kerge köögiviljahautis Kaljukitsele

1 baklažaan
0,5 dl oliiviõli
u 4 küüslauguküünt
1 sibul
2 porgandit
suvikõrvits
4 dl kanapuljongit
4 dl tomatipüreed
soola
pipart
pune
palsamiäädikat
mett

Lõika baklažaan umbes 2 cm paksusteks viiludeks. Raputa peale soola, lase 15-20 minutit seista, kuivata majapidamispaberiga ja lõika kuubikuteks. Kuumuta poti põhjas õli ja tõsta baklažaanikuubikud sinna, lisa hakitud küüslauk ja sibul. Hauta 5 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa õhukesteks viiludeks lõigatud porgand, suvikõrvits, seejärel kanapuljong ja tomatipüree. maitsesta soola, mee, pipra ja punega. Kuumuta keemiseni, kata kaanega ja hauta, kuni köögiviljad on parajalt pehmed (15-20 minutit). Sega maitseks hulka palsamiäädikat.

Veevalaja
Detsember on Veevalaja kodus rahulik ja õdus aeg. Väljateenitud kiituse aeg. Selle mittesaamisel võib tabada alati rõõmsameelset Veevalajat pahuruse laine. Ta kapseldub ja mossitab, isegi torkab vahel. Kannatlikkust ja empaatiat sellisel juhul Veevalaja kodustele — kui kerite oma Veevalaja kiituse ja pai abil lahti, siis on teil jõuludeks jälle rahumeelne ja rõõmus kodune õhkkond.
Magusavajadus võib detsembris olla Veevalajal tavalisest suurem. Jälgi koguseid ja aeg-ajalt astu kaalule, vaata, mida see ütleb. Kui kaaluseier punasesse hüppab, siis korrigeeri oma toidulauda ja seda ennekõike magustoidu ja karastusjookide arvelt. Tõsta kala oma toidulaual jälle ausse.

Kalad
Kalade jõuluperioodi toetavad taevased väed. Seda just tööl. Kõik lendab ja voolab. Energiatase on kõrge ja endalegi üllatuseks on Kalake võimeline proovima uusi asju. Üldist fooni kõigutab ainult kodune disharmoonia, mis võib kaasa tuua isegi toitumishäireid. Kalade tähemärgi esindaja peaks hoolikalt jälgima, mida ta suhu paneb ja kas ta üldse sööb.
Raud ja valgud on Kaladele detsembri toidusedeli märksõnad. Jälgi, et tarbiksid neid rohkem, et kehal oleks jaksu.

Jäär
Jõulukuu viitab Jäära puhul suuremale õnnele. Raha jagub, suhted sujuvad. Jäär võib tunda piiranguid, mis panevad ta üle vaatama ja korrigeerima isiklikke uskumusi. Hea periood tegeleda vaimsusega või religiooniga.
Tähele tuleks panna, et ka toidulaud ei jääks valgustumisprotsessis tahaplaanile ja üksluiseks. Punased köögiviljad võiks olla toidusedeli tipus ja koogikesed pigem seal allpool, lausa joone all.

Sõnn
Detsembris on Sõnn ülbe. Lihtsalt nii ongi. Kui teised arvavad, et ilma põhjuseta, siis Sõnnil endal pole põhjuseid vajagi. Kõik sujub ja voolab omasoodu, Sõnn isegi ei osale enda elus. See on otsekui periood, mil ta istub maha ja otsustab, et tehtud on piisavalt, ma nüüd lihtsalt olen. Sõnni kodustele jääb üle soovida vaid paksu kannatlikkust ja teadke, et see möödub. Õnneks on aastavahetuse pidustuste paiku teil kodus jälle tavaline ja mõistlik Sõnn.
Sõnni toidulaual võiks detsembris olla lisaks taimsele ka kvaliteetne liha. Maitseainetest pigem vürtsid kui sool. Üldiselt eelistab Sõnn detsembris käia väljas söömas, kui kodus kokata.

Kaksikud
Kaksikutele on detsembri märksõnaks eneseareng. Kaunis Kaksik otsekui tunneb, et ta ei püsi konkurentsis ja selle tunde ajel kahmab kokku koolitusi, vaimseid üritusi… Oma lisab sellele ka partneri ülbus. See möödub ja toob Kaksikus välja vaid parimad omadused. Rahaline seis paraneb, otsekui kraan oleks kusagil lahti keeratud.
Tööl tagab edu tervis ja väga teadlik toitumine, energiat kipub nappima. Oad, spinat, kalatooted — jälgi, et neid oleks toidulaual. Ära jäta toidukordi vahele, isegi siis, kui on väga-väga kiire. Alkohol on täielikult välistatud.

Vähk
Vähk rööprähkleb ja viskleb. Võta aeg maha ja poputa oma keha. Maga võimalusel lihtsalt päevi maha. Taasta oma energiatase ja viska peast kõik need mured, et kui ma ei tegutse, siis kukub kõik kokku. Ei kuku! Kui Vähk ei puhka jõulukuul, siis näärikuul on ta haigevoodis.
Toidulaual võiks olla kõik need road, mis lapsepõlves tagasid turvatunde. Loomulikult ainult sel juhul, kui selleks toiduks ei olnud kreemitort. Kasuks tuleb ka päevane annus värskelt pressitud mahla ja vee joomise jälgimine.

Lõvi
Detsember on Lõvile teguderohke kuu. Ta kasutab oma mõjuvõimu ja autoriteeti oma maine parandamiseks. Nagu ikka, on ta ka selles väga edukas. Aasta lõpp on positiivne ja Lõvi võib suure enesekindluse ja rahuldusega teha kokkuvõtteid aastast. Ära ainult unusta ka ettepoole vaadata.
Toidulaual võiks Lõvil kindlasti olla rukkileib ja tsitruselised. Üldiselt eelistab Lõvi detsembris süüa väljas. Eelistada võiks sel puhul siis mõnd eksootilisemat ja vürtsikamat kööki.

Neitsi
Neitsile on aasta lõpp väga hea. Eelmisel kuul alanud tõusu inertsist liigub kõik ülespoole. Hea aeg reisimiseks ja tarkuse ammutamiseks reisidel. Neitsi saavutab austuse ja teiste tähelepanu oma tegutsemise eest. Teda tunnustatakse ja kiidetakse. See on hea periood alustada mõnd projekti, mis uuel aastal tagab hea sissetuleku.
Toidulaualt võiks Neitsi täielikult välistada piimatooted. Neitsi nõrk seedimine on detsembris eriti nõrk ja seedehädad kerged tekkima. Üldse on see periood Neitsile ideaalne aeg võtta ette üks kehapuhastus, miks mitte proovida nädalas korra teha veepäevi oma seedimise turgutamiseks.

Kaalud
Kaalud on aasta viimasel kuul julged ja edukad. Võtavad vastu raskeid ja julgeid otsuseid. Tema arengut märkavad ka lähedased ja toetavad seda. Minevikus alustatud projektid toovad nüüd lõpuks tulu.
Kaalud saavad oma otsustusjulgust tõsta veelgi, kui lisavad toidulauale majoraani, kardemoni ja mandlid. Teravad vürtsikad toidud ja liiga kuumad toidud on välistatud. Kaalude suu limaskest on väga hell ja ta võib endale kergesti liiga teha. Üldiselt võiks Kaalud eelistada jõulukuul lihtsaid koduseid toite, suppe ja hautisi.

Skorpion
Taastumine on Skorpionile jõulukuu märksõna. Kõik eelnevatel kuudel kaotatu taastub. Kannatlikkust ja järjepidevust selleks. Aasta lõpuks oled jälle sina ise, täielikult tagasi omas kohas ja kehas. Samuti taastuvad Skorpioni karisma ja optimism.
Toitumises peaks Skorpion jälgima kindlasti veekoguseid, kas ta ikka annab kehale piisavalt vett. Alkohol on täielikult välistatud. Toidusedelis võiks eelistada vürtsikamaid ja eksootilisemaid roogi.

Ambur
Jõulukuul tunneb Ambur, et tema kanda on kogu maailma raskus, kõik kohustused näikse olevat tema õlul. Ta tuleb kõigega hästi toime, kui jälgib, mida teeb tema keha — kuidas see reageerib. Ülepingutamine võib mõjuda tervisele laastavalt. Hiljem taastumine on väga keeruline. Puhkus ja prioriteedid paika.
Toidulaual võiksid olla need toidud, mis toetavad maksa tööd. Kerged supid ja hautised. Punane peet tuleb kasuks. Vedelikukoguseid tuleks kindlasti suurendada, eelistatavalt puhta vee näol. Alkoholi vältida.

Jaga
Kommentaarid