"Tärnide saamine ja hoidmine on olnud ülimalt põnev väljakutse ja tohutu rahulolu pakkuja ... aga ka meeletu stressiallikas, seda siis alates 1999. aastast kui oma kolmanda tärni saime. Me tahame jätkata vabade hingedena ja ilma stressita, et pakkuda teenust ja toitu, mis meie maad ja seda vaba hinge sümboliseerivad," ütles Sébastien Bras.

Prantsuse ajalehe La Figaro sõnul võis selle otsuse mõjutajaks olla ka erinevate peakokkade otsused endalt Michelini-tärnide kaotuse hirmus või nende kaotamise järel elu võtta. Nagu seda tegi restorani La Côte d’Or peakokk Bernard Loiseau 2003. aastal. Bras ütles, et kuigi tema ei ole kuidagi samal lainel oma mõtetega, siis stress, mis tekib Michelini tasemega restorani hoidmisest on hämmastavalt karm.

Olgugi, et mujal maailmas on seda varem ette tulnud, siis Prantsusmaal oleks Le Suquet à Laguiole esimene einela, mis oma tärnid tagasi soovib restoranigiidile anda. Meile kõige lähemas Michelini-tärnidega õnnistatud linnas ehk Helsingis on üks restoran ehk Chez Dominique oma tärnid tagasi andnud. Restoran sulges uksed, kuna peakokk Hans Välimäki väsis sellest pidevast pingest ja soovis teha kulinaarselt midagi muud.

Michelini restoranigiidi nõukogu liige Claire Dorland-Clauzel ütles aga, et restoranil tärnidest loobumine pole üldse nii lihtne, kuna Michelini-giid on mõeldud ikka pigem klientidele juhiseks, mitte restoranidele reklaamiks. Dorland-Clauzeli sõnul just see stress ja pinge tagavadki gastronoomse tipptaseme, mida Michelin üritab inimestele jagada. Lihtsam viis oma tärnid maha raputada on panna restoran kinni või muuta selle kontseptsiooni.