Eesti eelvooru peakorraldaja ja tunnustatud baarmeni Prike World Class Brand Ambassadori Andrei Kazakovi sõnul oli võistlus osalejate jaoks väga väljakutseterohke. “Kodutööd olid raskemad ning lisaks pidid osalejad tegema erinevaid teste, mida eelmisel aastal kavas ei olnud,” sõnas Kazakov. „Kõige enam üllatasid osalejad oma hullude ideedega, vahet pole, kas need ka realiseeruvad, aga on suurepärane, et inimesed nii loovad on.” Sel aastal osales võistlusel 32 baarmeni Tallinnast, Tartust, Pärnust ja Narvast.

Et jõuda World Classi ülemaailmsele finaalvõistlusele, peavad Eesti parimad baarmenid esmalt mõõtu võtma omavahel ning siis rammu katsuma Läti ja Leedu ametivendadega. „14. ja 15. juunil Riias toimuvas Baltikumi finaalis valitakse eestlaste hulgast kolm parimat, kes koos Läti ja Leedu kolme parima baarmeniga selgitavad ühe õnneliku, kes läheb oma riiki Mexico Citysse esindama,” selgitas võistluse edasist käiku Kazakov. „Nii poolfinaalis kui ka finaalis peavad osalejad läbima kolm rasket vooru, mida hindab karm žürii, kuhu Eestist kuulub tippkokk Vladislav Djatsuk.“

Eestis eelmisel aastal esimest korda toimunud ülemaailmse baarmenite võistluse eelvooru World Class Estonia võitis Tartu Meat Market Cocktail Bari baarmen Regeri Zoo, kes käis Eestit esindamas Miamis toimunud finaalvõistlusel.