Glorias toimunud pidulikul galal esitles Eesti tänavune Bocuse d’Or kandidaat, chef Pavel Gurjanov mõlemat rooga, millest üks serveeriti spetsiaalselt võistlusteks valminud uhkel kandikul.
„See on meiepoolne gastronoomiline kummardus Eesti sünnipäeval,” sõnab Dimitri Demjanov, kes on Bocuse d’Or võistlust Eestis üle kümne aasta eest vedanud.

“15 kuud treeninguid, enam kui 50 degusteerimist, suur hulk kvaliteetset toorainet, lugematu hulk koosolekuid ja ajurünnakuid. Teeme kõik, et Eesti toidu lipp lehviks rõõmsalt Euroopa tasemel,” lisas Demjanov ja kutsub kõiki tulema kokkade olümpiamänguteks tituleeritud võistlusele kaasa elama.

Gurjanov sõnul leidub tema tööst palju Eestile iseloomulikku. „Kasutame kõrvitsat ja kukeseeni, korjame ise karulauku pesto jaoks,“ märkis kokk ning lisas, et menüüs on olulisel kohal ka enamusele eestlastest tuttavlik kapsarull. „Olen seda kapsarulli teinud juba ligi sada korda,“ sõnas Gurjanov, kes on iganädalaselt treeninud võistlusteks juba viimased pool aastat.

Võistlustöö erilise esitluskandiku on loonud EKA lõpetanud metallikunstnikud Risto Tali ja Rainer Kaasik Aaslav, kasutades selleks paekivi illustreerivat kergemat kunstkivi, kullatud messingut, titaani ja klaasist elemente.

Bocuse d’Or Eesti president Vladislav Djatsuk tänab kõik toetajaid, kes on pannud õla ala Eesti köögi ja kokkade tutvustamisele rahvusvaheliselt. Eriline tänu kuulub Electroluxile, kes on 10 aastat järjest olnud võistluste ametlik toetaja.

Bocuse d’Or ettevalmistusse on kaasatud kõik eelmiste aastate võistlejad ja treenerid: Vladislav Djatsuk, Emmanuel Wille, Heidi Pinnak, Dmitri Rooz, samuti Eesti Peakokkade Ühendusest Angelica Udeküll ja Rudolf Visnapuu. Võistleja abikokk on Marin Kasperovitš restoranist Bordoo ja 2015. aastal finaalist Lyonis 14. koha koju toonud treener, restorani CRU peakokk Dmitri Haljukov.

Bocuse d´Or Europe toimub 11.-12. juunil 2018. aastal Torinos, Itaalias. Tegemist on Euroopa eelvooruga, millest edasipääsuks ülemaailmsesse finaali on vajalik 20 võistleja seas pääseda 10 parima sekka.