"Paljud minu retseptid ja ideed jõulumenüü koostamisel on tulnud minu emalt ja minu lapsepõlvest. Olen palju kasutanud omamenüüs kala ning palju just Ahvenamaa ümbruses ujuvat kala. Loomulikult palju räime ja heeringat," ütles Björklund oma menüü tutvustamisel.

Kokkade maailmameistrivõistlustel ehk Bocuse d'Or-l viiendaks tulnud kokk ise on väga tugevalt kala ja kala valmistamise poole kaldu. Näiteks on Rootsi kulinaariast toodud laevale libekala ehk lutfisk. Tegemist on viikingite aegse retseptiga, mille tulemusel valmistatakse näiteks turska.

Libekala valmistamine toiduks tänapäeval on sarnane ajaloolisele meetodile: Kuivatatud kala leotatakse 3–7 päeva leeliselises lahuses, mille jooksul liha pehmeneb. Pehmenenud libekala pestakse jooksva külma vee all hoolikalt ja seejärel pakitakse. Pakitud libekala säilimisaeg on 2-3 kuud. Roa valmistamisel küpsetatakse libekala ahjus 200ºC juures või keedetakse.

"Olen menüüsse pakkinud kokku palju jõulutraditsioonilisi roogi kogu Põhjalast, enamasti Rootsist ja Soomest. Kõik klassikalisemad maitsed on laeva buffee-menüüs olemas," lisas peakokk. Menüü on orienteeritud rohkem Rootsi ja Soome reisijatele, mis tähendab, et Eestile omast verivorsti ning rasvasemat sealiha menüüst ei leia. Selle eest aga saab maitsta parimat praekapsast siinpool Riiat.

Loomulikult ei puudu menüüst ka erinevad marineeritud ja maitsestatud heeringad, laualt ei puudu ka pikalt hautatud seapraad, ribid ja toorvorstid. Üllatuslikult suur on erinevate juurviljaroogade osakaal menüüs.

"Minu perekonna traditsioon on pidada jõule kolm päeva. See aga nõuab palju toitu ning palju eriilmelist toitu. See aga tähendab, et vaid kahe kolme roaga läbi ei aja ning vaja on suuremat valikut. Sellest tulenevalt on minu menüüs ka ligi 40 erinevat kalarooga ja palju liha," mainib Björklund.
Maitsed.ee sõidu Soome ja eined laevadel tasus Viking Line.