1. Istu sirgelt ja hoia mõlemad käed laual. Küünarnukke söögi ajal lauale toetada ei tohi! Seda kogu söögiaja vältel, isegi pauside ajal mitte.
  2. Ära hoia klaase kunagi ülaservast, vaid klaasi jalast. Esiteks ei lähe siis jook klaasis soojaks ja teiseks ei jää klaasile inetuid sõrmejälgi. Kui klaas on ilma jalata, siis hoia seda pigem vasakus käes, eriti kui tegu on vastuvõtu või peoga. Nõnda ei pea sa külalisi külma käega tervitama.
  3. Pea meeles, et enne joogilonksu võtmist peab suu tühi olema. Enne klaasi huultele tõstmist pühi huuled salvrätiga puhtaks, muidu jääb klaasiservale ilutsema rasva- või toidurant.
  4. Salvrätt aseta söömise ajaks põlvedele. Pärast sööki ei visata seda kunagi taldrikule, isegi kui tegu on paberrätikuga.
  5. Täis suuga rääkimine on keelatud. Jälgi ka, et sinu suutäied oleksid piisavalt väikesed, et kui keegi sind kõnetab, jõuaksid ka vastata.
  6. Hoia nuga alati paremas käes, ka siis, kui oled vasakukäeline. Kahvlit ja nuga hoitakse pöidla ja nimetissõrme vahel, mitte ei haarata terve peopesaga.
  7. Kui soovid söömisse pausi teha või kedagi kõnetada, aseta söögiriistad taldrikule risti, kahvliselg ülespoole. Pärast sööki aseta kahvel ja nuga kõrvuti taldrikule põiki, kahvliselg allapoole ja noatera kahvli poole pööratud.
  8. Söömaaja avab alati majaperenaine/kostitaja ning seda alles siis, kui kõik külalised on paigas ja neile on toit serveeritud. Enne seda võib süüa vaid leiba, kuid seda mitte lõigates, vaid pisikesteks tükkideks murdes. Nuga leivataldrikul on mõeldud või ja määrdejuustu jaoks.
  9. Nuga on küll väga asjalik leiutis, kuid kasutatakse seda enamasti vaid liha lõikamiseks. Salatilehti näiteks tuleks süüa kahvli abil parajaks kokku "voltides". Kartulit saab väiksemaks tükeldada samuti kahvliga, kuid mitte kunagi puruks litsuda.
  10. Kui pead meeles ka seda, et viisakas seltskonnas kuuma toidu peale ei puhuta ning toitu mäludes ei matsutata, siis oled söögikommetega õigel teel.