* * *

Sööja: Raul (36)

Estoria: rahulik ja hubane algus päevale

Kes soovib oma päevale rahulikku ja hubast algust ning hoolivat teenindust, siis Estoria hommikusöögilaud Viru ringil väärib kindlasti külastamist.

Eestlasena hotellihommikusöögile minnes ootab vastuvõtulauas kerge elevus ja segadus. Mõistagi ollakse harjunud, et nii vara käivad hotellides keha kinnitamas ainult välismaalased. Oma olemuselt on Estoria hommikusöök sõna kõige otsesemas mõttes mõnus – mahe muusika ja väike intiimne ruum, kus hommikust toitu nautida.

Estoria hotell pakub hommikusöögiks Eesti mahetoodangut, toiduvalikus on nii mahepudrud, Nopri talu jogurtid kui ka kama. Kõik puuviljad – ananassist aplesini ja melonini – on värskelt lõigatud. Buffet-laualt ei puudu ka väike sektsioon laktoosi- ja gluteenitalumatutele, valikus nii piim, saiad kui ka müslid.

Ärkavale Tallinnale ja vanalinna vaatele lisaks meeldib mulle Estorias vaikus ning see, et pole neid ebameeldivaid inimesi, kes tihti süües raskeid hommikuid peletavad. Nii saab vaikse muusika saatel elegantselt maiustada.

Atmosfäär: 9/10
Teenindus: 9/10
Toidu väljapanek: 9/10
Maitseelamus: 9/10
Kohv: 8/10

Kokku: 44 (50 võimalikust punktist)

Estoria

* * *

Sööja: Maarika (31)

Nordic Hotel Forum: keskpärane suure hotelli hommikusöök

Nordic Hotel Foorumi Monaco restoranist hommikusöögisaaliks muundunud ruumi meeleolu on kena ja hubane. Söögivalik paistab suurem ning mitmekesisem kui paljudes teistes hotellides – valikus on palju salateid, lisandeid ja vorste. Suure hommikusöögisaali peale on varakult tööl neli teenindajat, kes teevad oma tööd tähelepanu ja korralikkusega – kõik on puhas, teenindaja pühib kõik lauad kohe klientide lahkumise järel puhtaks.

Kohv valatakse nagu enamikul hotellihommikusöökidel kannust suurde kruusi ning seda kruusi täidetakse tähelepanuga alati, kui selleks soovi üles näitan. Aga toidust endast: peekon on hea mahlane ja soolane. Valikus on klassikaline, kuid veidi vettinud munapuder, praemunad ja ka 4–7 minuti keedumunad. Maitstud nelja minuti muna on väga hästi ja õigesti keedetud. Jogurtite päritolu pole teada, küll aga on lisatud siltidele jogurtite rasvasisaldused – faktid ja numbrid, mida mujal pole kohanud.

Kui kõht on ikka väga tühi, tasub kesklinnas olles sealt läbi astuda. Kui aga on soov oma hommikusööki naudelda, siis tasuks valida söögiks mõni teine hotell.

Atmosfäär: 8/10
Teenindus: 8/10
Toidu väljapanek: 7/10
Maitseelamus: 8/10
Kohv: 7/10

Kokku: 38 (50 võimalikust punktist)

Nordic Hotel Forum

* * *

Sööja: Mart (52)

Radisson Blu Sky Hotel: vaba lauda otsi või tikutulega

Kui pole ammu olnud mahti reisil käia, aga on tahtmine kogeda just seda õiget hommikust hotellimelu ning täita samas ka kõhtu, tasub sammud seada Radisson Blu Sky Hoteli hommikusöögilauda.

Kell 9 on hommikusöögirestoran külastajaid pilgeni täis. Vabu kohti ei ole ning ruumipuuduse leevendamiseks on lauad kaetud isegi hotelli lounge’i, mis sujuvalt restoraniks üle läheb. Rikkalikus Rootsi lauas pakutav hommikusöök sisaldab laia valikut parimaid roogi kontinentaalsest ja Inglise köögist. Klassikaline munapuder ja maitsvad eestipärased toorvorstid pakuvad toekat kehakinnitust. Külmadelt vaagnatelt võib leida rikkaliku singi- ja juustuvaliku, sealhulgas maitsvat maasinki!

Värske ja mitmekesine on ka joogivalik – värskelt pressitud mahlade seast leiab isegi nõudlikum hommikusööginautleja endale meelepärase. Maitsvale ja toekale einele annavad magusa lõpunoodi puuviljavalik ning värskelt pressitud piimakohv. Radisson BLU hommikusöögirestoranis käib kõik kiirelt – kellel on kõht täis, asutab end tõtakalt minekule.

Atmosfäär: 7/10
Teenindus: 8/10
Toidu väljapanek: 9/10
Maitseelamus: 9/10
Kohv: 9/10

Kokku: 42 (50 võimalikust punktist)

* * *

Hotell Palace

Sööja: Kristi (25)

Swissotel: saad seda, mille eest maksad

Tuleb tunnistada, et Tallinna ja kogu Eesti ühe peenema hotelli hommikusöögilauda minek on pisut sarnane jõuluvana ette astumisega – sees on ootus, kerge hirm, aga enamasti rahutus, mis toimuma hakkab. Ning Swissoteli hommikusöögilauas pettuma ei pea, olgugi et välja tuleb käia 22 eurot.

Swissotel pakub hommikusööki iga päev kella 11ni ning kõik, kellel huvi, saavad end kosutama minna. Mõnusa õhulise atmosfääriga söögisaal on silmale ilus vaadata – interjööri toonid on mõnusalt tumedad, millele annavad hea balansi suured seinakõrgused aknad, mis ka üsna mornil hommikul kenasti valgust annavad.

Toidud on paigutatud erinevatele saartele vastavalt: magus-hapu-soolane ja soe-külm. Valik on hommikusöögile omaselt mitmekesine, mida näitab ehk paremini kalavaliku variatiivsus – valida saab nii klassikalise punase kala, erinevate marineeritud heeringate, aga ka sprottide ja haruldase marineeritud kohafilee vahel. Olemas on kõik vajalik, et külvata taldrikule kokku korralik Inglise hommikusöök.

Hommikusöögi kõrvale saab nautida vähemalt seitset sorti värskelt pressitud puhast või segumahla (näiteks porgand-apelsin-ingver) ning viit sorti piima. Loomulikult on tänavalt tuppa astudes Swissoteli hommikusöök suhteliselt krõbeda hinnaga, kuid ka 100% seda väärt.

Atmosfäär: 9/10
Teenindus: 8/10
Toidu väljapanek: 7/10
Maitseelamus: 8/10
Kohv: 8/10

Kokku: 40 (50 võimalikust punktist)

Swissotel

* * *

Sööja: Heino (66)

Hotell Palace: hommikune hoolitsus selle parimas mõttes

Hotell Palace, mis on olnud Tallinna ühel olulisimal väljakul öömajaandjaks juba kümnendeid, on pärast viimast uuenduskuuri selgelt hubasem, avaram ja valgem kui varem.

18 eurot on hommikusöögi eest taas ehk palju, kuid arvestame palun sellega, mida selle eest saame: väga mugava asukoha; hubase, valge ja mugava saali, kus kerge muusikaline taust ja 20ndate stiilis dekoor; rikkaliku ja mõnusa hommikusöögi ning piiramatus koguses väga head kohvi.

Hommikusöögi valik on nagu ikka: pudrud, müslid, jogurtid, munapuder, peekon, vorstid, kartul ning muu kuum kaup, millele järgneb külmlett kala ja muu soolasega, sealhulgas singid, vorstid, juustud. Valikus on ka terve rida mahlu, vett ning mulle hea üllatusena Eesti kalja. Saia- ja koogilett on samuti rikkalik.

Kokkuvõtteks kiidan hommikusöögi väga heaks ning olen kindlasti tagasi minemas. Samas soovitaksin Palace'il leida hommikusöögile ka midagi ootamatut ja erilist, mis annaks hotellile selle lisamaitse.

Atmosfäär: 8/10
Teenindus: 9/10
Toidu väljapanek: 8/10
Maitseelamus: 7/10
Kohv: 7/10

Kokku: 39 (50 võimalikust punktist)

Radisson