"Siiski tuleks leida võimalusi koduse õhtusöögi valmistamiseks kvaliteetsest toorainest. Ühtlasi võimaldab see olla teadlikum sellest, mida sööme ja joome,” mainis peakokk.

Borjomi Europe turundusjuht Tatjana Rudiene ütles, et Eesti, Läti ja Leedu elanike toitumisharjumused on paljuski erinevad, siiski oli kolme riigi üks selgelt ühine joon – nimelt ei pane igas riigis kolmandik vastanuist hilist õhtusööki pahaks ja ei leia sellel olevat negatiivseid tagajärgi.

„Meie uuring näitas veel, et hilise õhtusöögi menüü ei erine tavapärasest – näiteks kõigest kolmandik leedulastest, veerand eestimaalastest ja 13% Läti vastajatest valis kergema toidu,“ rääkis Rudiene.

Uuring näitas ka, et Eesti elanikud tunnevad teiste uuringus osalenud riikidega võrreldes rohkem muret oma figuuri pärast – tervelt 22% tunnistas seda. Uuring viidi läbi Borjomi tellimusel rahvusvahelise uuringufirma Ipsose poolt kolmes Balti riigis.