Kui kapis on kartuleid. Koori ja viiluta kartulid, sega läbi vähese õliga ja maitsesta veidi, prae pannil või viska need ahju. Kui sul on ka sibulat ja küüslauku, haki need enne pannile, saad uhkema roa. Nimetatud koostisosadest saad ka juba supi — kui ei taha vaadata ainult kolme tegelast supivedelikus õnnetult ujumas, siis püreesta need ära!

Kui kapis on kartuleid ja piima. Siis tee nagu eelmises lõigus öeldud, prae neid või pane ahju, ja piima joo kõrvale. Kui kapis piima pole, aga on poolik hapukoor, tee sellest maitseainete abil külm kaste kartulitele.

Kui sul on pudruhelbeid ja vett. Nimeta hommikusöök ümber õhtusöögiks. Valmista puder ja söö. Kui kapis on moosi, lisa pudrule moosi.

Kui pudrumaterjali pole, aga näiteks on natuke saia, siis prae saiad pannil, lisa kaneeli ja suhkrut, või kui kaneeli ja suhkrut ka pole, siis pane saiadele moosi peale. Ei pea isegi praadima, kui pole soovi. Lihtne moosisai.

Kui sul on kapis mune, siis oled põhimõtteliselt päästetud, neist saab tavalist praemuna, munaputru, omletti, keedumune, pošeeritud mune. You name it!

Kui sul on muna, leiba ja maitseained, siis saad teha omamoodi “rüütleid”. Klopi muna lahti, maitsesta segu omale meelepäraste maitseainetega, kasta leib munasse ja prae pannil. Kui juhtub muna mitte olema, siis määri leib kokku eelnevalt maitseainetega segatud õliga ja prae seda mõlemalt poolt panni peal.

Kui sul on aias õunu, mine korja mõni, lõika südamikud välja, raputa peale suhkrut ja kaneeli ning pane ahju, saad väga nämmad ahjuõunad! Kui ajad kaneeli kogemata segamini tšilliga, pole hullu, ainult et ole neid lastele pakkudes ettevaatlik.

Kui sul on mannat ja õunu, siis tee mannavahtu! Mannast saab ka putru. Õunu saab ka värskelt krõmpsutada.

Kui sul on kapis ainult leiba ja juustu — tee soojasid ahjuleibasid juustuga. Kui juustu pole, aga on näiteks tomatit, saad sama teha. Pane tomatile enne ahjupanekut soola ja pipart või muid maitseaineid, saad väga maitsvad ahjuvõikud. Kui pole tomatit, aga on küüslauku, määri leiba küüslauguga ja tee ahjus küüslauguleibasid. Või pannil — siis määri praetud ja soolaga üle raputatud leibasid pärast küüslauguga.

Kui sul on kapis üks poolik brokoli (või porgandit, peeti jms) piim ja munad, saad teha brokolivormi ahjus. Või kui sul on brokoli, aga pole mune ega piima, ent on näiteks riisi, makarone või tatart. Keeda brokoli ja riis, sega kokku ja maitsesta ning söök valmis!

Kui sul on tatart ja külmutatud köögivilju, saad need kokku keeta maitsvaks söögiks. Kui külmutatud köögivilju pole, on vaid tatar, tee tatraputru.

Kui sul on üks pakk külmutatud aedvilju, kraanist tuleb vett ning riiulil on maitseaineid — tee suppi, võid ka püreestada, saab vähemalt mõttes kaunim.

Kui sul on banaani ja piima — tee smuutit. Või kui on vaid üks banaan ja üks muna, saad teha banaanipannkooke.

Kui sul on kodus ainult jahu, vett ja suhkrut. Tee õhukesi pannkooke.

Bon appétit!