Südamesõbralik brokoli-kõrvitsa pasta
Retsept Anni Arro
2-le

Koostisosad
200 g täisterapennesid
150 g muskaatkõrvitsat
300 g brokolit
100 g kikerherneid
100 g toorsuitsusinki
3-4 küüslauguküünt
rosmariini
peterselli
pipart
serveerimiseks oliiviõli ja soovi korral parmesani juustu

Valmistamine
Eemalda brokoli puitunud kand ja eralda õisikud. Keeda õisikuid vees umbes 5 minutit ning nõruta. Lõika kõrvits kuubikuteks ja prae oliiviõlis kuldseks. Lisa hakitud rosmariin ja küüslauk. Prae minutike ja lisa soovi korral törts valget veini. Lisa brokoliõisikud ja kikerherned. Vahepeal keeda penned soolvees (minuti võrra vähem kui pakil kirjas) ja nõruta. Vala penned pannile, sega ja lisa vajadusel natuke vett, et pasta jääks mahlasem. Kõige lõpus lisa tükeldatud toorsuitsusink ja hakitud petersell. Maitsesta pipraga, kui tarvis, lisa pisut soola. Serveeri pasta värskelt riivitud parmesani juustuga.