2. Brokoli sisaldab ühendit, mis on kasulik hormoonide ainevahetusele. Brokoli on samuti suurepärane magneesiumi ja foolhappe allikas, mis on vajalikud teie suguorganite tervisele.

3. Kooritud kanepiseemned sisaldavad tasakaalustatud hulgal oomega-3- ja oomega-6-rasvhappeid ning gamma-linoleenhapet, mis on kõik kasulikud nahale, ajule, hormonaalsele tervisele ja energiataseme tõstmiseks.

4. Kala on hea valgu, raua, asendamatute rasvhapete ja B-vitamiini allikas, mis on kõik naise tervisele mitmest aspektist kasulikud.

5. Avokaado on hea E-vitamiini allikas, mis võib aidata leevendada PMS-sümptomeid, ning sisaldab magneesiumi ja rohkesti monoküllastunud rasvhappeid, mis kaitsevad südant ja veresoonkonda.

6. Täisteraviljad on rikkad kiudainete poolest, mis on vajalikud seedeorganite tervisele, ning samuti magneesiumi poolest, mis on vajalik närvisüsteemile ja suguorganitele ning energia tootmiseks. Proovige pruuni riisi, kaera, speltanisu, rebasheina seemneid (amaranti) ja hirssi.

7. Kinoa on samuti täisteravili, kuid valgurikkam kui enamik teisi. Kinoa aitab stabiliseerida veresuhkrutaset ja energeetilist tasakaalu. Kinoa on samuti hea kaltsiumi, magneesiumi ja B-vitamiini allikas.

8. Brasiilia pähklid on üks parimaid seleeniallikaid, mis on vajalik kilpnäärme ja suguorganite tervisele. Vaid kolm pähklit päevas on piisav!

9. Asukioad on toitvad, energiat andvad ja puhastavad. Ja suurepärased kaalu reguleerijad.

10. Rukkileib on paljude inimeste jaoks kergemini seeditav kui sai.

11. Miso on suurepärane toiduaine, mis lisab suppidele, hautistele ja vormiroogadele maitset, valku ja toitvust. Hea ka vahepalaks.

12. Nõgesetee on suurepärane energiat andev ja puhastav rauaallikas, mis on vajalik menstruatsiooniaastatel. Jooge päevade ajal paar tassi päevas.

Allikas: Gillian McKeith "Naise tervis", kirjastus Pilgrim 2012