Kraanivett muudavad lisanditega eriliseks ka restoranid. „Lisame veele ohtralt tsitruselisi, apelsini, sidrunit, laimi ja münti, kuid tegelikult siis saab sellest nii-öelda "Umami vesi",“ ütleb Els Maria Uibo Umami Restost.

Siin on kümme huvitavat lisandite kombinatsiooni, millega üllatada oma sõpru ja pereliikmeid:

  1. Arbuus ja rosmariin
  2. Ananass ja piparmünt
  3. Maasikas, kiivi ja kurk
  4. Apelsin ja mustikas
  5. Mustikas ja lavender
  6. Õun, ingver ja sidrunhein
  7. Mustsõstar ja laim
  8. Roosilehed, sidrun ja maasikas
  9. Granaatõun, kirss ja kiivi
  10. Basiilik ja virsik
  11. Tüümian ja kirsid

Veele lisades purusta maitsetaimede lehed ja lõika puuviljad piisavalt väikesteks tükkideks, et kõik maitsed pääseksid hästi esile. AS Tallinna Vesi andmetel on kraanivee joojate arv on aasta-aastalt kasvanud. Kui 2011 aastal tarbis 48% tallinlastest joogiks kraanivett, siis 2016. aastal oli see näitaja juba 80%.

Lisaks selgus ka Tallinna Vee läbi viidud uuringust, et lausa 50 pealinna söögikohta 55-st pakub oma klientidele joogiks kraanivett.