Mängu tuleb siin selgelt fakt, et kogu planeedi loomariigi isased on programmeeritud end vastassoole tugeva ja maskuliinse, väärtuslikuna näitama. Söömine on üks neist tegevustest, kus saab prouadele/preilidele näidata oma ülemvõimu karja nõrgemate üle, vahendab The Independent.

Cornelli toidulabori esimeses uuringus püüti leida vastus küsimusele, kuidas inimesed käituvad kui nad söövad teistega koos ja kuidas, kui söövad üksi. Selleks loodi 20 mehest ja 20 naisest koosnevad uurimisgrupid, kus osalejad olid sama mõõtu, samade kehajoonte ja harjumustega. Neil paluti 30 minuti jooksul süüa võimalikult palju kanatiibu, lubades võitjale auhinda.

Teises uuringuetapis paluti 93 üliõpilasel neid samu toidutestis osalenud 20 naist ja 20 meest hinnata mitmes kategoorias: kui intelligentsed nad on, kui atraktiivsed, kui tervislikud, tugevad ja romantilised. Seda kõike vaid jälgides neid söömas.

Võistluses ehk uuringu esimeses etapis söödi neli korda rohkem kanatiibu inimese kohta kui tavaliselt, ehk nii mehed kui naised sõid keskmiselt 23 tiiba. Erinevus meeste ja naiste vahele tuli sisse aga siis, kui kanatiibu tuli süüa teiste nähes ehk auditooriumi ees. Sellisel juhul sõid naised "vaid" 17 tiiba, samal ajal kui mehed õgisid sisse 30,5 tiiba keskmiselt.

Kui mõlemalt soolt küsiti peale võistlust nende tunnete kohta, ütlesid naised, et nad tundsid "pisut piinlikkust", siis mehed vastasid, et tegu oli "laheda" ja "ägeda" võistlusega. Uuringu kokkuvõttes leiti, et meestele on palju söömine tugevuse näitamine ja dominatsiooni määramise vahend - seda nii naiste kui meeste üle.