Uuring viidi läbi aastatel 1993-1997, kui koguti kokku väga lai ring andmeid 55 000 taanlasest patsiendilt vanuses 50-64. Lisaks bioloogilistele materjalide kogumisele pidid uuringus osalejad andma informatsiioni oma elustiili ja dieedi kohta. Samuti vastama enam kui 190 küsimusest koosnenud toiduküsimustikule, mis pani täpselt kirja kogu inimese toitumisharjumuste paleti, seal hulgas šokolaadi tarbimise kogused ja regulaarsuse.

Järgmise 13,5 aasta jooksul jälgiti kõiki patsiente regulaarselt. 3346 patsiendil avastati südame arütmia haigus nimega atrial fibrillation ehk kodade virvendus. Uuringu kaudu aga avastati, et neil patsientidel, kes sõid kas kuni kuus tükki šokolaadi nädalas või vaid ühe šokolaaditüki kuus, oli antud südame arutmia oht kordades väiksem, kui neil, kes sõid šokolaadi mainitust vähem.

Need, kes sõid aga šokolaadi rohekm kui 6 tükki nädalas kinnitasid, et tundsid püksivärvlil suurenenud kalorite tarbimist, kuid samuti suurenenud õppevõimet.