Toores on säärane tatar seetõttu, et seda pole kestade eemaldamisel kuumutatud ega röstitud. Kestad eemaldatakse hoopiski kuivkoorimisega, säilitades seeläbi tatras kasulikke toitaineid. Tatart tasub esile tõsta B-grupi vitamiinide, kaaliumi, vase, raua ja asendamatute aminohapete tõttu. Lisaks on tatar gluteenivaba.

Ka maitselt on toortatar mahedam ning sobib nii soolaseks kui magusaks pudruks, smuutiks, küpsisteks. Lülita toortatar oma menüüsse ja naudi selle mitmekülgsust!

4 järeleproovist nõudvat retsepti:

Toekas tatrasalat

Keeda toortatar 15-20 minutiga mõõdukal kuumusel parajalt pehmeks ja kurna. Sega köögiviljade ja salatilistega, näiteks tomati, paprika, redise ja rukolaga. Vala kastmeks peale sidrunimahla ja oliiviõli, maitsesta soola-pipraga.

Tatrasmuuti

Pane iga smuutiklaasi kohta ööseks likku peotäis tatart. Hommikul viska pehmenenud toortatar koos muude smuutikomponentidega – marjad, puuviljad – blenderisse või püreesta saumikseriga. Proovi näiteks maasikate ja banaaniga.

Tatrapuder

Aja vesi keema, lisa tatar ja pisut soola ning keeda 5 minutit. Siis keera kuumus maha ja lase tatral 15-20 minutit kaane all haududa. Sega juurde pähkleid, seemneid, rosinaid ja vala soovi korral peale kvaliteetset oliiviõli. Võid pudru peale panna ka värskeid marju või banaani.

Banaani-tatrapannkoogid

Võta iga banaani kohta 2 muna ja sega saumiksriga ühtlaseks massiks. Lisa paar supilusikatäit tatrajahu, kuni taigen on hapukoorelaadse konsistentsiga. Prae pannil koogikesed. Suhkrut pole vaja, sest banaan on iseenesest magus!