Aga mida siis teha, et sellest kiusatusest lahti saada, tiksub küsimus paljude piinlevate magusaõprade peades. Kurb tõde on see, et on inimesi, kes ei suuda magusat mõõdukalt tarbida või kelle jaoks magus on sõltuvusttekitav. Põhjuseid tasub sageli otsita lapsepõlvest ning valus tõde on, et sellisel juhul ei aitagi muu, kui magusast täielik loobumine.

Igatahes kerge see olema ei saa. Esiteks tuleb võidelda isudega ja teiseks võib saada peavalu, mis tekib, kui harjumuspärane magusadoos saamata jääb.

Hea uudis on see, et esimesed võidud ei lase end kaua oodata. Kui oled magusast loobumise esimese nädala üle elanud, tunned, et olemine muutub kergemaks ja tegelikult sa ei tahagi enam nii väga magusat. Kaasa aitab ka see, kui loobuda ka magustatud mahladest, karastusjookidest, mis võivad magusaisu tagasi tuua.

Oluline on hakata oma isusid jälgima ja nummerdama. Kui sa tunned magusaisu peale tulevat, siis hinda seda kümne palli süsteemis, kus 10 on kõige tugevam hinne. Tee tabel, pane number kirja. Tunni aja pärast vaata tabelisse ja hinda, kas isu on väiksem või on see hoopis möödunud. Korrapäraselt tabelit pidades märkad, et magusaisu kaob ise, kui sa selle järgi ei anna.

Loomulikult nõuab magusast loobumine iseloomu ja kannatlikku meelt. Aga hilisem rõõmutunne ja saledam talje on kõike seda väärt!

Šokolaaditartlett šokohoolikutele