Vietnamis lisatakse kurkumit paljudesse suppidesse ja vokiroogadesse. Kurkumat saab kasutada ka naturaalse värvainena sooja sügava kollase saamiseks.

Kurkum on tervisele väga kasulik järgmistel põhjustel, see:

  • tugevdab immuunsüsteemi,
  • ergutab seedimist,
  • võitleb põletike vastu,
  • aitab pohmelli vastu,
  • võitleb vähi vastu.

Üks viimase aja suuri meditsiiniavastusi on, et koos musta pipraga kasutades on kurkumil vähivastane toime. Külmetushaiguste puhul tasub meega soojale piimale lisada ka kurkumit, nii on tervistav mõju mitu korda tugevam.

Lahtisele haavale puistatud kurkumikiht aitab haaval kiiresti paraneda. Kurkum on erakordselt kasulik ka näo- ja juuksehoolduses, kuid arvestama peab tugeva kollase värvusega, mille mahakulumine võtab pärast protseduuri pisut aega.

Valmistamine
  • Lisa kõik smuutiks vajalik blenderisse ning purusta. 
  • Pea meeles, et oksüdeerumine algab puuviljadel kohe ning see hävitab osaliselt smuuti toiteväärtust. 
  • Blenderda jook kiirelt ning tarbi kohe.
  • Kõige parema tulemuse saab, kui juua smuutit tühjale kõhule hommikul.