Alustame aga ühest olulisemast reeglist: loobume süümepiinadest! Me ei pea end piitsutama ja tundma halvasti, kui libastume mõne "paha" toiduga. Kõhnad inimesed seda ei tee, küsimus on vaid kogustes ja tiheduses. Olgem rahulikud, loogilised ja mõistlikud. Dieet ja kaalulangus on nagu tippsport - see on peas kinni!

Vaatame siis otsa 7 viisile, kuidas naturaalselt, loomulikult kaalu alandada!

Paljud inimesed otsustavad hommikusöögist loobuda, et nii hoida piirides oma päevast kaloritarbimist. See aga ei tööta, kuna hommikune tühi kõht viib meid nõiaringi, kus sööme lõunal, õhtul ja hilisõhtul enam kaloreid, kuna ... üllatus-üllatus - oleme näjased.

Ärgates on su keha olnud tunde - enamasti 7-9 tundi - ilma toiduta ning vajab hädasti energiat, et alustada päeva, et toimida normaalselt ja aktiivselt. Süües mitu - pakume välja, et viis väiksemat - toidukorda päevas, paneme lihtsustatult öeldes "puid alla" sellele tulele, millel nimeks ainevahetus. Pidevalt väiksemaid koguseid tarbides toimib metabolism kiiremini ja nii kaotame kaalu.

Lisaks ei suuda keha toidust suure koguse tarbimisel saada kätte kõiki toitaineid ja seedida kogu toitu. Sööge parema kvaliteeiga toite tihemini. Terviseagentuuride raportid leiavad, et 78% neist, kes hommikuti söövad alandavad kaalu ja hoiavad selle tagasituleku ära.

Huvitaval kombel hakkavad inimesed tihti ihkama toitu, kui nad tegelikult on hoopis näljased. Vesi on hea meile kõikidele mitmel põhjusel: näiteks aitab vesi kehast mürke ja ebavajalikku kraami välja pesta. Samuti aitab vesi meil olla hüdreeritud, mis aga aitab olla energiline. Uni tuleb tavaliselt peale mitte, siis kui oleme näljased vaid kui oleme janused. Maailmakuulus Mayo kliinik kinnitab, et juba väikene janu muudab meid uniseks, mis muudab meid ebaaktiivseks, mis muudab meid paksuks.

Kliinikud soovitavad meestel juua päevas 3,7 liitrit ehk 15 kruusi vett päevas, naistel aga 2,7 liitrit vett päevas ehk 11 kruusi. Samas ei tähenda see seda, et nii palju on vaja juu vett, me saame vett ka toidust - puuviljadest ja juurviljadest. Samuti piimast, kohvist jne. Umbes 19% igapäevasest vedelikust tuleb toidust.

Vesi on dieedi parim sõber, selles on null kalorit ja see aitab kõigele kaasa - heale tujule, kaalulangusele, tervele olekule.

Pista taskusse või kotti banaan või õun. Seda on hea süüa momendil kui oled liikumises, kuid kõht läheb tühjaks. Kiire kosutus puuviljast aitab üle (nälja)tundest, mis muidu viiks kiirtoitu või muud ebatervislikku sööma. Nii saad üle sellest august enne ausat ja tervislikku lõuna- või õhtusööki.

Olete kindlasti pannud tähele, et kõhnad inimesed ei lähe kunagi haarama köögist või letilt teist portsjonit ega topi end kurgu mandliteni toitu täis. Lisaks on neil selgelt arusaam oma kehast, mis ütleb, millal söömine lõpetada.

Söö aeglaselt, mälu korralikult. Nii hakkab tekkima arusaam, millal saab kõht täis. See on parim viis, kuidas ülesöömist ära hoida. Lisaks on oluline järgida keha, mitte mõtet: süüa tuleb nii palju, et saaks tegeleda muude asjadega. Söömine ei ole meelelahutus ega ajaviide, selleks on muud võimalused.

NB! Ajul võtab umbes 20 minutit aega, et võtta vastu kõhult signaal täis kõhu osas - söö rahulikult, aeglaselt ja 20 minutit. Mitte ära kalla toitu 5 minutiga sisse.

Kui sa ei jälgi oma toiduportsjone on lihtne süüa üle ja kaalus juurde võtta. Vali alati väiksem portsjon - vali selleks väiksem taldrik või lase kõhnadel inimestel omale toitu Serveerida. Toimib alati!

Energiajoogid, latted, karastusjoogid, mahlad ja nii edasi. Kõik need joogid sisaldavad imeliselt palju suhkruid ja seeläbi nii öelda tühje kaloreid. Joo parem vett või kalori ja suhkruvabu jooke. Vaata, et ka muid suhkruasendajaid valitud joogis ei oleks.

Söö kooki, söö kartulikrõpse, söö jäätist, söö šokolaadi! Misiganes on sinu "pahe", vahel ja mõistlikes kogustes on seda normaalne tarbida. Pole põhjust end täielikult keerata välja sellest maailmast, kus on need "pahad" toidud, sest see vaid kurvastab ja raskendab elu.