See, mida piknikukorvi toidu ja joogipooliseks panna, on äärmiselt individuaalne ning sõltub sellest, kellega sööma asutakse, kui palju on osalejaid piknikul ning kui palju on olnud viitsimist ettevalmistusi teha. Kuid üldiselt oodatakse piknikult ikka kartulisalatit, võileibu, külmi lihaleõike, kodusvalmistatud limonaadi, mõnda head kooki ja pudelit kihisevaga.

Piknik on edukas nii siis, kui laiali laotatakse kolme käiguline gurmeesöök, kuid ka siis kui valikus on vaid paar võileiba või koogiviilud kohviga. Oluline on minna loodusesse, õue ning nautida kahte elus olulisemat asja: head sööki ja jooki ning kaasa kutsutud seltskonda. Pikniku puhul on äärmiselt oluline ka see, et see einetamisvorm lausa nõuab, et peale kehakinnitamist ning peenemate jookidega meele lahutamist toimub pikutamine. Pikutamine, kas vestluse, hea raamatu või unistuste keskel.

Piknikuteki võib laotada praktiliselt igale poole, kuhu hing vaid ihaldab ning ettevalmistatud söögid/joogid lubavad õuessöömist harrastada nii lõunapausina, õhtuse ajaveetmise või hommikueinena.

Toidule ja joogile lisaks on äärmiselt oluline siiski ka see koht, kus oma al fresco söögikord laiali laotada. Iga koht ei sobi piknikuks, kas liigse kära, õhusaaste või lihtsalt ebamugavuste pärast. Samas annab õige kohavalik piknikule õige suuna, atmosfäri ja meeleolu. Pargis söömisel on teatav aadellik mekk mann, samas kui rand lisab suvivust ja mõnusat boheemlust. Merevaade pakub jällegi palju vajaminevat avarust ning romantikat. Tallinn pakatab kohtadest, mis lausa piknikuks loodud. Kahjuks on paljud neid sellised, kuhu avalikku minekut ei saa soovitada.

Piknikke on peetud aga kõikjal, mis söömisele lisaväärtuse annab. On peetud piknikke paadisildadel ja aerupaatides, on seda tehtud Lasnamäe 9-kordsete majade katustel, kust avaneb sulnis vaade Tallinna lahele. Piknikku on peetud ka kirikutes ja surnuaedades, linnaaedades ja nii edasi.

Aina rohkem levib ka võimalus lasta mõnel tippköögil või kohvikul endale piknikukorv valmis teha.

Aina rohkem levib ka võimalus lasta mõnel tippköögil või kohvikul endale piknikukorv valmis teha. See variant on hea, kui endal puudub igasugune toiduvalmistamisoskus või aeg või võimalus. Samas on piknik kogu oma tervikus põnev - menüü koostamine ja toidu valmistamine, korvi pakkimine, koha valimine, inimeste kutsumine. Tehke piknik kas ise või tellige kuskilt toidukohast, oluline on, et toimuks õues söömine!

Vastuse küsimusele, mida piknikule kaasa valmistada, vastame pisut hiljem, hetkel aga pakume välja viis ideaalset kohta, kus Tallinnas kas juba täna või nädalavahetusel minna pikniku pidama!


Tallinna Botaanikaaed

Tallinna Botaanikaaed on üks pealinna pärleid, mille suur pindala ning erinevad taime ja puukooslused annavad mõnusat avastamisrõõmu ja pakuvad ka hubaseid paiku, kuhu oma piknikulina laotada. Seda nii suurematele seltskondadele, romantikat ootavatele paaridele kui ka peredele. Botaanikaaias on muru alati niidetud ning piknikulised saavad rahus nautida ilma ja linnulaulu. Miinuseks ehk on pisutine kaugus linnas ja fakt, et pikniku alutamiseks tuleb osta pilet, kuid kõik, mis tuleb raskelt on seda magusam. Botaanikaaias saab aga täiendada ka oma teadmisi taimeliikide osas ning uudistada ringi erinevates kasvuhoonetes.


Tallinna Loomaaed

Loomaaeda ei lubata koeri või jalgrattaid, kuid piknikule kutsutakse kõiki! Loomulikult tuleb hiljem enda järel tekitatu kõik koristada, kuid millal Te viimati võtsite einet samal ajal uurides loomade elu? Loomaaias pikniku pidamisel on see peamine boonus, et enne söömist saab teha tiiru ning tutvuda loomadega tervelt planeedilt. Maailmas üheks tunnustatumaks loomaaiaks peetav Tallinna Loomaaed paikneb ülisuurel alal, kus on kindlasti leida paik pikutuseks, mis sobib nii peredele, noorpaaridele kui suurematele seltskondadele. Vahtida tõtt jääkaruga ning seejärel süüa üks lõuna ja seda kõike 15 minutise tee kaugusel linnasüdamest - kõlab nagu ideaalne laupäev!


Linnahalli katus

Urbanistlikuma eine söömiseks pole Tallinnas parema vaataga kohta, kui seda on Linnahall ja selle hiigelhoone katus. Üks nõukogude-Tallinna vingemaid ehitisi on hetkel vaikselt küll tagasi algosadeks muutumas ning loodusega taasühinemas, kuid piknikuseltskonna võtab ta alati vastu. Linnhalli merevaade sobib imeliselt piknikuks päikeseloojangul ning pimedal, sumedal suveõhtul.


Tallinna pargid

Tallinnas leidub parke palju, kuid kui räägime piknikupidamisest, siis tuleks kõne alla kõige tihemini ehk see kõige aadellikum ja peenem - Kadrioru park. 18. sajandil Peeter I poolt loodud park ja loss pakuvad imelist äraolemist ka vaid murulapil pikutades. Kadrioru lossi park pole aga vaid see, mis on Luige tiigi juures - pargi põhiline osa venib peaaegu kuni Lauluväljakuni ning peidab endas mõnusaid nurgataguseid, avaramaid ja rohkem puudega kaetud alasid. Minge uudistage ringi ka Jaapani aias ning nautige oravaid, eksinud rähne ning head seltskonda. Vaimusilmas võite ka näha peeneid paare sajandite tagant pargis ringi patseerimas.

Rannapikniku all võib mõelda nii suvepäeva einet päevitamise kõrvale või õhtueelset ranna ja rannametsa puutejoonel klaasikest kihisevat vaatega Tallinna lahele. Mõlemal on oma jõud ja romantika. Randa võib lõunapiknikut nautima sõita ka jalgratastega vaid korraks, samas võiks ikkagi planeerida pikema olemise. Parimad paigad, kus Tallinnas rannapiknik pidada on Kakumäel asuv kivisem, kuid maalilise vaatega rannariba ning Pirita ranna Viimsi poolne jupp.