Hotelle järjestatakse tärnide järgi puhtalt selleks, et oleks teada, mida öömaja pakkuva asutuse ustest sisse astudes oodata võiks. Sama kehtib nii selle asutuse puhtuse, teeninduse kui ka toidu maitsvuse osas. Loomulikult ei saa eeldada, et viis tärni ja kolm tärni on samas skaalas nii hinnalt kui kvaliteedilt. Seetõttu ongi vaja panna kirja see märkus, et samade eeldustega ei saa minna hommikusööki nautima näiteks Swissoteli kõrge korruse hommikusöögilauda ja seekord ettevõetud “ehitajate hotelliks” nimetatud hotelli Džingel.

Nõmme piiril asuv vanast Nõukogude aegsest paneelmajast hotelliks ehitatud Džingel on täpselt see, millena end reklaamib: lihtne, kuid turvaline, odavam, kuid puhas ja normaalne äärelinna hotell, millest ei ole oodata kvaliteedi tippu, kuid mingil juhul ei pea pettuma. Ning just niimoodi saab kokku võtta ka selle hotelli igahommikuse söögikorra.

Hotell Džingli hommikusöök koosneb kõikidest nendest elementidest, mida oleme harjunud sellistel puhkudel nägema: on olemas salatilett, on olemas müslide ja jogurtite ala, on olemas soe toit ja sink-juust letiosa. Samuti pirukad, mahlad, kohv ja värsked puuviljad. Kirjakeeleliselt seda märkides tundub olukord üsnagi, võiks isegi öelda, et vägagi, paljulubav. Kahjuks mitte. Välja arvatud hommikul viilutatud kurk ja tomat ning pakist võetud kodujuust on juurviljalett tervikuna pärit purkidest: valikus oli marineeritud šampinjonid, herned, oliivid ja nii edasi. Ainus hommikusöögiletil olnud kala oli tuunikala, konservtuunikala. Samas peab tunnistama, et hommikuste müslide ja krõbuskite valik oli äärmiselt mõnus.

Soe lett on ehitatud üles kindlasti pidades silmas oma põhiklientuuri ehk füüsilise tööga leiba teenivat inimest. Soe lett on jõuline, rasvane ja toitev. Ei püüa üldse olla arogantne, kui ütlen, et korraliku tööga” Džingli hommikuses kuumaletis saab päeva ka põllul rassides õhtusse saata. Ehk siis kuumad viinerid, praetud grillvorstid, rasvane peekon, kartulid, oad, munapuder ja pisut rohelise oa-porgandihautist ning umbes 5000 kilokalorit on tarbitud nagu naksti. Tuleb tunnistada, et munapuder maitses mõnusalt, kreemiselt ja oli täpselt see, mida hommikul vaja. Samas viis ülimalt rasvane ja madalakvaliteediline lihatoodete valik tuju pisut alla. Samas kõht täitus.

Saiad ja leivad olid kenasti poest ostetuna pakist letti siirdunud ning tundusid tuttavad, mingit üllatust oodata polnud. Värsketest puuviljadest oli pakkumisel vaid mõned õunad. Magustoiduga oma hommikusööki lõpetada soovivad inimesed saavad väikese lohutuse paarist-kolmest saiakesest, mis aga hommiku teises pooles olid üsna kõvad.

Mahl (värske apelsinimahl, porgandimahl ja nii edasi) ja kohv on ühed hommikuse toimetuse alustalad … ärgitavad, värskendavad. Kohv on Džinglis üle keskmise, võib norida kohvi kanguse ja kasutatud ubade röstiastme kohapealt, kuid kohvi toimib, seda on palju ning maitse on normaalne. Mahlaga on aga hoopis teine seis: mahlad tulevad suurest Largo masinast, kus väljastuseelselt toimub siirupi ja vee kokkusegamine. Tulemuseks on ikka üsna mehukatti'lik keemiakatse, mis pigem võiks hommikust puududa.

Kindlasti tuleb kiita Džinglit kahe asja eest – kell 9.52 hommikusöögile jõudes (hotell sulgeb hommikusöögi saali kell 10!) ei öeldud kordagi, et pean kiirustama ning mul lasti kenasti 10.25ni einetada. Teine oluline nüanss oli see, et kuni minu lahkumiseni oli toit kindlalt lettidel ning seda oli seal sama palju kui hommikul esimest külastajat oodates. Kindlasti saab vägagi toeka kõhutäie ka väga hiline ärkaja või näljane (kui mälu ei peta, ilmus viimane hotellis ööbija kohvile isegi 10.15!).

Kui võrrelda Džingli 10 eurost hinda ja saadud toitu ning näiteks endise Tallinna hotelli, nüüdse Meritoni 15 eurost hommikusööki, siis ühe puhul on tegemist reaalset gastronoomset naudingut pakkuva einelaga, milles on äratundmis- ja avastamisrõõmu, tekitades kerge värinagi hinge. Džingel ei registreerinud söögikohana radaril isegi selle perifeerses osas. Hinna ja kvaliteedi suhet on väga vähe.

Kui Džinglisse toa võtate on hommikusöök selles sees ning kindlasti saab kõhu meeldivalt ja kosutavalt päeva esimeseks pooleks täis. Eraldi aga Džinglisse hommikut sööme minna ei soovita. Söögi hind ja kvaliteet on kahjuks räiges nihkes ning ei paku ühtegi loogilist elamust, mis nõuaks eraldi tretti. Isegi kui elate majast kiviviske kaugusel.

* * *

Hind: 10 eurot

Atmosfäär: 5
Teenindus: 3
Toidu väljapanek: 3
Maitseelamus: 2
Kohv: 4

Kokku: 17

* * *

VAATA LÄHEMALT KA TEISI TESTIMISEL HOTELLE:

1. Von Stackelberg. Punkte: 45 (Lähemalt loe SIIT!)
2. Park Inn By Radisson Meriton. Punkte: 31 (Lähemalt loe SIIT!)
3. Butiikhotell Barons. Punkte: 25,5 (Lähemalt loe SIIT!)