Sellel aastal tuleks märkida aegsasti kalendrisse punasega 7.-15. aprill 2018. Just siis pakutakse teistele linnadele sarnaselt ka Pärnud nii lõuna- kui õhtusööke mõnusamate hindadega. Eelmisel aastal osales üritusel 25 restorani, mis pakusid 2-käigulisi lõunaid 10 ja 3-käigulisi õhtueineid 18 euroga.

“Pärnakad korraldavad restoranide nädalat neljandat korda ning annavad võimaluse tutvuda nii Pärnu restoranide kui ka vahvate kokkadega, kes seal töötavad. Restoranide nädala raames on võimalus külastada väga erinevat stiili restorane – saab nautida puhtaid põhjamaa maitseid, metsiku lääne stiilis vürtsikust, kaukaasia traditsioonidega roogi või soovi korral einestada hoopiski elegantses villa miljöös. Loodame, et tänu restoranide nädalale saavad mitmed Pärnu restoranid tuttavamaks ja seetõttu on edaspidi nii pärnakatel endil kui ka kõikidel Pärnu külastajatel õhtusööki planeerides rohkem tuttavaks saanud restorane, mille hulgast valida,” leiab ürituse korraldaja Kadi Elmeste.


Kolmandal Pärnu Restoranide Nädalal - 2017. aasta aprillis – käis söömas ja einelatega tutvumas enam kui 9700 toiduhuvilist külalist. Külastajad valisid eelmise aasta lemmikuks restoran Raimondi. Parimateks toitudeks hindasid külalised samuti restoran Raimondi õhtumenüüs pakutud suitsusiiga, hane rinnafileed ning põletatud kreemi.

Kui algselt oli korraldajate idee meelitada restoranide nädala pakkumistega kodudest välja eelkõige pärnakad, siis lisaks kohalike kaasamisele suurendab kaampaanianädal ka linnakülaliste arvu. Ligi pooled restoraanide külastajatest sellel nädalal olid pärnakad ja pooled tulid suvepealinna toidupoolega tutvuma väljapoolt. Ligi 7% külastajatest tuli aprillikuisesse Pärnusse ka väljapoolt Eestit, külastades suvepealinna Soomest, Lätist, Rootsist, Venemaalt aga ka Inglismaalt.

Elmeste sõnul olid restoranide nädala populaarseimad päevad reeded ja laupäevad, kus kõige kiiremini broneeriti õhtused ajad. “Lisaks restoranide nädala pakkumistele broneeriti ka majutusega pakette ja tuldi Pärnusse nii perede, kui sõpradega. Sageli ühendati restoranide nädala külastus ka spaapuhkusega,” lisas Elmeste.

Nii siis ... 7.-15. aprillil 2018 toimub taas, järjekorras 4. Pärnu Restoranide Nädal. Osalevad 25 restorani pakuvad sel perioodil 2-käigulist lõunasööki hinnaga 10/12 eurot ja 3-käigulist õhtusööki 18/20 eurot. Pakutavad toidud on valitud a´la carte menüüst, et enim meeldinud roogi saaks ka hiljem restorani külastades tellida.

Ettevalmistused restoranide nädalaks on täies hoos. Peakokad on välja valinud, mida põnevat sel aastal külalistele pakkuda, ja timmivad paika viimaseid detaile.