Tuntud nimede ainulaadne koostöö

Soomlaste seas üliarmastatud sommeljee Essi Avellan on esimene soomlane, kes on pälvinud Master of Wine’i aunimetuse ning Viking Line on temaga koostööd teinud juba seitse aastat. Koostöös Piper-Heidsiecki veinimeistritega sündis ainulaadne šampanja Essentiel by Essi, mida müüakse üksnes Viking Line’i laevadel.

Märkimisväärseks teeb selle šampanja asjaolu, et tegemist on esimese korraga, mil enam kui 200-aastase ajalooga Piper-Heidsiecki šampanjamaja koostööpartnerile spetsiaalse šampanja toodab. Pole just tavapärane, et keegi mõnda šampanjamajja oma šampanjat valmistama saab minna.

Maitseelamus, mida ei leia kusagilt mujalt

Koostööna valminud šampanja loomeprotsess oli pikk, sisaldades endas tohutul hulgal erinevate variantide katsetamist ja maitsmist, et leida see kõige õigem maitse.

Soovisime luua Viking Line’i klientidele midagi tõeliselt ainulaadset — maitseelamuse, mida ei ole võimalik leida kusagilt mujalt maailmas. Võttes uue segu loomisel aluseks Piper-Heidsiecki šampanja Essentiel, oli mul võimalus mõjutada nii joogi kangust kui ka magusust. Valisin välja lisatava likööri ja selle koguse, mis annab šampanjale viimase nüansi ja iseloomuliku maitse,” kirjeldab Essi Avellan.

Šampanja, mis sobib paljude roogade juurde

Tegemist on vapustavalt rikkaliku seguga, mis võlub oma elegantse aroomi, vürtsika iseloomu, õrnalt röstiste nootide ning värskete ja kuivatatud puuviljade elava maitsega.

Essentiel by Essi karakteri loob Chardonnay ning veini jääksuhkrusisaldus on 6 g/l, mis on extra brut šampanja ülempiir.

Tegemist on nn all around veiniga, mida pakutakse laiale kliendisegmendile paljude eri roogade kõrvale,” räägib Avellan ja lisab, et meeles tasub pidada sedagi, et suhkur mõjutab veini vananemist vaid positiivselt. „Suhkur aitab võidelda oksüdatsiooniga ja seeläbi muutub vein veelgi aromaatsemaks,” ütleb ta.

Tekstuurilt pehme ja veidi kreemise mulliga šampanja on mõnus ka niisama lihtsalt limpsimiseks.

Limiteeritud partii

Piper-Heidsieck Essentiel by Essi Cuvée Reservée Extra Brut on tõepoolest eksklusiivne — seda valmistati 40 000 pudelit, millest jagub eeldatavalt vaid umbes aastaks. Vaatamata sellele loodab Essi Avellan, et võimalikult suur hulk inimesi jõuab šampanjat maitsta laeva restoranides või kaasa osta merekauplustest.

Essi Avellan on lisaks aidanud koostada Viking Line’i laevadel müüdava šampanjavaliku, mis on vaieldamatult Läänemere parim. Laevapoodides on väärikad joogid müügil vähemalt 25% soodsamalt kui maal.

* Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Jaga
Kommentaarid