Valmib kõigest poole tunniga! Koorekastmes kanafilee kartuli, seente ja suvikõrvitsaga


Valmib kõigest poole tunniga! Koorekastmes kanafilee kartuli, seente ja suvikõrvitsaga
Foto: Tuuli Mathisen

Imeline toit, mis täidab ära nelja inimese kõhud ja valmib väga kiiresti. Kanafilee oleks hea enne pannil pruunistada, nii jääb tulemus maitserikkam. Kui sa ei talu laktoosi või armastad eksootilisemaid maitseid, siis asenda rõõsk koor kookospiima või -koorega.

Koostisained

  • 4 portsjonit
4 kanafileed väiksemate tükkidena
2 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud šalottsibul
250 gtükeldatud šampinjone
300 gtükeldatud suvikõrvitsat
300 gkeedetud kartulit – tükeldatult
1 dlkanapuljongit
2 dlkoort (sobib nii 35% kui ka kohvikoor)
 võid ja/või õli
 sidrunimahla
 soola ja pipart
 hakitud värsket peterselli

Valmistamine

  1. Kuivata fileetükid majapidamispaberiga. Kuumuta pannil või ja õli segu ning prae kanatükid kuldseks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Tõsta kõrvale.
  2. Samal pannil hauta keskmisel kuumusel paar minutit küüslauku ja šalottsibulat. Lisa tükeldatud seened ja suvikõrvits ning hauta mõne minutiga läbi. Kalla pannile kuum puljong ja koor ning lase keema tõusta. Tõsta juurde tükeldatud keedukartul ja kanatükid. Lase vaiksel tulel 5–10 minutit vaikselt podiseda ja kastmel veidi kokku keeda. Maitsesta soola ja pipraga ning kontrolli, et kana oleks küps. Serveerides puista peale värsket peterselli. 
OM Suvi