21.12.2015, 14:08
Teistmoodi jõululaud: Apelsinitäidisega majoneesikana
Toidublogija Liisi Laanemäe pakub välja kaks retsepti, kus maitset annab majonees. Road sobivad hästi ka jõululauale.
FOTO:
Koostisosad:
Apelsinitäidisega majoneesikana
- 1.5 kg Ahjukana
- 200 dl Provansaal majoneesi
- Peotäis värsket tüümiani
- 1 tk Apelsin
- Meresoolahelbeid
- Must pipar
Valmistamine:
- Sega majonees, hakitud tüümian ja riivitud apelsinikoor. Määri kana nahk pealt ja alt kastmega.
- Lõika apelsin neljaks ning topi kana sisse. Kui kastet jäi üle, lisa ka see kana kõhtu.
- Puista peale meresoolahelbeid ja maitsesta musta pipraga.
- Seo kana jalad puuvillase nööriga kokku ja aseta rinnak ülevalpool ahjuvormi.
- Tõsta kana 230-kraadisesse ahju ja küpseta 20 minutit kuni kana on pealt krõbe. Siis alanda kuumus 180 kraadile ja küpseta veel vähemalt 60 minutit kuni kana on valmis (kana on valmis, kui terava noa otsaga torgates valgub välja selge lihamahl).
- Enne serveerimist lase kanal 10 minutit fooliumi all rahuneda.