Tee või mitu korda nädalas — krõmpsuvad soolakurgid


Tee või mitu korda nädalas — krõmpsuvad soolakurgid
Foto: Pixabay

Krõmpsuvaid suvekurke võid vastavalt vajadusele valmistada mitu korda nädalas, just nii, nagu isu tuleb. Põnevama tulemuse saavutamiseks kasuta gaseeritud mineraalvett, mis muudab kurgid eriti krõmpsuks. Antud retseptist saad liitri kurke.

Koostisained

    500 gväikeseid kurke
    1 mädarõikaleht
    3 küüslauguküünt
    5 cm jupp mädarõikajuurt
    1 sljämesoola
    1 slsuhkrut
    1 suur peotäis mustasõstralehti
    3 pikka tillivart koos õisikutega
    6 dlvett või mulliga mineraalvett

    Valmistamine

    1. Pane kurgid paariks tunniks jääkülma vette. Peenesta käte vahel mädarõikaleht. Puhasta ja viiluta küüslauk ning mädarõikajuur. 
    2. Kuumuta vesi keemiseni ning lisa sool ja suhkur. Pane purgipõhja mustasõstralehti, küüslauku, mädarõikatükke ja tilli. Lao peale osad kurgid. Tee nii veel mitu kihti. Lao kõige peale mustasõstralehed.  Kalla üle soolveega ja aseta peale raskus.
    OM Suvi