SUVERETSEPT | Õunapuust alusel grillitud punane kala


Valmistame Senso köögi- ja aiasalongis CRU restorani peakoka Dmitri Haljukoviga grillitud punast kala - meie tooraineks on forellifilee, kuid võib kasutada ka väiksemat lõhefileed. Mõnusalt hõrgu kala saad, kui paned kala õunapuust alusele, mille oled eelnevalt märjaks teinud. Ka süte peale võid panna õunapuulaastusid.

Koostisained

     Forellifileed
     Võid praadimiseks
     Sidrunit
     Fenkolit
     Rohelise salati lehti kaunistamiseks

    Valmistamine

    1. Tilguta kalale natuke sidrunimahla, raputa peale soola ja pipart. Pane kala korraks kuumale pannile praadima ja võta kohe ära. 
    2. Aseta kala märjaks tehtud õunapuust või muust alusele teispidi. Maitsesta ka see pool ja haki peale fenkolivarsi. Alust saad leotada ka veinis, õunamahlas või vees, peaasi, et see märg oleks. 
    3. Pane kala koos alusega grillile järelsuitsema mõneks minutiks. Võta kala välja, kaunista roheliste lehtedega.
    OM Suvi