Suve keskpaiga superhoidis — TIKRIMOOS


Suve keskpaiga superhoidis — TIKRIMOOS
Foto: Shutterstock

Tikrimoosi on hea teha tooremapoolsetest tikritest, sest need sisaldavad palju pektiini, mis lubab moosil tarretuda mõnusaks želeeks. Ja kindlasti söö tikreid ka toorelt, nendes on rikkalikult C-vitamiini, sidrunhapet ja kaaliumi, tikrid alandavad põletikku, vähendavad veresuhkru taset ning aitavad kaasa insuliini sünteesile.

Koostisained

    1 kgtikreid
    1 dlvett
    700 gsuhkrut

    Valmistamine

    1. Puhasta marjad ja pane koos veega potti. Lase tasakesi keema tõusta ning keeda siis kaane all aeg-ajalt segades 10–15 minutit.
    2. Lisa suhkur ja keeda segades veel 15 minutit, eemalda vaht. Vala moos kuumalt steriliseeritud purkidesse ning sule õhukindlalt.
    3. Kogustest valmib 1,5 liitrit moosi.
    OM Suvi