SUU MAGUSAKS! Rabarberiga jäätisemagustoit


Rabarberi ja jogurtiga jäätisedessert
Rabarberi ja jogurtiga jäätisedessertErik Riikoja

See magustoit on koka nägu, nii nagu Vladislav Djatšuk väärtustab taldrikul harmooniat, nii harmoneeruvad siin omavahel hapu ja magus, rabarber ja jäätis.

Koostisained

  • 1t 0min
 RETSEPT
4 tkLahtiklopitud munakollane
100 gSuhkur
200 gRõõsk koor 35%
100 gMaitsestamata jogurt
0.5 tkVanillikaun
100 gRabarber
2 splSuhkur
 RABARBERIKASTE
150 gRabarber
50 gSuhkur
 Veidi suhkrut rabarberi säilitamiseks
 BESEE
50 gMunavalge
150 gSuhkur
50 gŠokolaad

Valmistamine

  1. Sega munad, 100 g suhkrut, koor, maitsestamata jogurt ja vanillikaun ning kuumuta, kuni munakollane kergelt pakseneb. Jahuta siis maha ja tõsta jäätisemasinasse, või kui seda pole, siis aseta segu sügavkülma, kus sega seda iga 20 minuti järel, et tulemuseks oleks pehme jäätis. Hauta rabarber koos 2 sl suhkruga pehmeks, peenesta blenderis ja lase kausiga jääkülmale veevannile asetades jahtuda. Jaga jäätis pooleks ning ühele osale sega hulka jahtunud rabarberikreemi.
  2. Rabarberikastme jaoks koori rabarber ja pane koored koos suhkruga potti keema. Keeda mass kokku ja pressi läbi sõela. Puhastatud rabarber lõika tükkideks, sega suhkruga ja lase üleöö seista.
  3. Beseeks vahusta munavalge koos suhkruga. Pane mass veevannile ja kuumuta 3 minutit, lisa väikesemaks murtud šokolaad. Kui šokolaad on sulanud, tõsta beseemassitupsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 80-kraadises ahjus umbes 3 tundi.
  4. Paku mõlemat sorti jäätist koos rabarberikastme, besee ja suhkrus hoitud rabarberitükkidega.
OM Suvi