SNICKERSI ASEMEL — äge pähkline maiustus, mis viib keele alla ja on parem kui Snickers

 (3)
SNICKERSI ASEMEL — äge pähkline maiustus, mis viib keele alla ja on parem kui Snickers
.

Oma Maitse lugejad, õed Lucia ja Livia teevad sageli kodus ise sellist pähklimaiustust. Kui teinekord tahab käsi haarata poes Snickersi järele, siis kodus omatehtud šerbett on teadagi palju ägedam ja mõneti ka tervislikum.

Suur maapähklivõišerbett

Kogused on arvestatud koogivormile mõõduga 20 x 30 cm — kata see enne täitmist küpsetuspaberiga.

T, G, M, L

700 g maitsestamata maapähklivõid
4 dl heledat siirupit
4 dl rafineerimata roosuhkrut
sõrmeotsatäis soola, kui maapähklivõi seda juba ei sisalda

TÄIDISEVARIANDID (vali neist üks):
400 g kooritud ja kergelt hakitud maapähkleid või purunenud maisihelbeid või purunenud Digestive’i küpsiseid või 10–16 dl paisriisi

ŠOKOLAADIKATE:
500 g tumedat šokolaadi

1 Sega omavahel potis maapähklivõi, siirup, suhkur ja sool. Kuumuta nõrgal tulel ja jälgi hoolega, et keema ei läheks.

2 Lisa üks täidistest ja sega ettevaatlikult läbi. Tõsta saadud mass küpsetusvormi ja lase jahtuda.

3 Sulata pool šokolaadikogusest veevannil ja kalla jahtunud koogile. Lase šokolaadikattel jahtuda ja keera siis ümber. Sulata allesjäänud šokolaad ja kalla maiuse teine pool sellega üle. Lõika ruutudeks ja serveeri.

Stilistika ja foto: Kadri Valsberg
OM Suvi