Koostisained

  • 10 portsjonit
 RETSEPT
1 tkKeskmise suurusega bataat – tükeldatuna ja ahjus pehmeks küpsetatuna
3 tkMuna
3 splKookosõli
1 dlPruun suhkur
1 tlVanillsuhkur
1 dlSpeltajahu
1 dlTäistera speltajahu
1 dlKakaopulber
0.5 tlSool
1 tlKüpsetuspulber
Külluslikud ja mahlased brownie’d on kõikide šokohoolikute nõrkuseks. Ent tavapärased brownie’d saad muuta tervislikumaks, kui peidad tainasse bataati, kasutad jahuna speltajahusid ning magusust tasakaalustad rafineerimata pruuni suhkruga. Troopilise maitse eest hoolitseb kookosõli.

Valmistamine

  1. Püreesta ahjus küpsetatud bataat. Kokku peaks olema bataadipüreed 2–2,5 dl. Sega juurde munad, kookosõli, suhkur, vanillsuhkur ja veidi soola.
  2. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja kakao ning lisa siis bataadi-munasegule. Sega ühtlaseks.
  3. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 15 x 20 cm läbimõõduga vormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 20–30 minutit. Kontrolli küpsust tikuga. Tõsta ahjust välja ja jahuta veidi.
  4. Katte jaoks sulata veevannil tükeldatud šokolaad koos kookosõliga. Jahuta veidi, et segu pisut taheneks, ja kalla siis brownie’le peale. Puista peale kookoshelbeid ja aseta jahedasse tahenema.
Promo 2Oma Maitse