RETSEPTID: Kõva juust magustoidus? Proovi järele!
Tõelised juustufännid sooviksid kindlasti, et juustutooted leiaks koha igasse toidukorda. Leedu juustumeistrite pikalt laagerdatud DŽIUGAS® juust sobib hästi nii lihtsate, klassikaliste kui ka keerulisemate suupistete, koduste õhtusöökide ja magustoitude kõrvale. Džiugase juustutooted sobivad taimetoitlastele, sest tootmises ei kasutata loomsetest saadustest pärinevaid ensüüme.
Muret ei pea tundma ka laktoositalumatuse all kannatavad inimesed, kuna laktoosisisaldus on Džiugase juustudes maksimaalselt 0,02%.
Gurmeetoidu armastajad ei tarbi DŽIUGAS® juustu mitte ainult suupistetena ja veini kõrvale, vaid ka suppide, hautiste ja salatite maitsestamiseks. Toiduvalmistamine on lihtsamaks tehtud legendaarsesse DŽIUGAS® perekonda lisandunud uute gurmeejuustusegude tulekuga, mille välja töötamisel kasutasid Džiugase juustumeistrid erilist retsepti nelja maitsva DŽIUGAS®MIX juustusegu loomiseks. Need juustusegud sisaldavad vaid kõige kvaliteetsemaid koostisosi, olles suurepärased kõiksuguste toidufantaasiatega katsetamiseks.
Proovi järele, kuidas sobib juust nii eel- ja põhiroa kui ka magustoidu komponendina!
Kreemine tomatisupp kõva juustuga
- Natuke kvaliteetset oliiviõli
- 30g võid
- 1 suur sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1 spl jahu
- 300ml kanapuljongit (soovi korral)
- 850g kooritud konserveeritud tomateid
- ½ tl suhkrut
- Oksake värsket tüümiani, soola ja pipart
- Natuke värsket basiilikut
- 30g DŽIUGAS® juustu
Pane või ja natuke oliiviõli potti ning kuumuta. Kui või on sulanud, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta nad pehmeks. Lisa jahu ja sega hoolikalt. Seejärel lisa puljong, tomatid, suhkur ja teised maitseained ning kuumuta madalal temperatuuril ilma kaaneta 40 minutit. Kui supp on valmis, püreesta see saumikseriga või blenderis. Serveeri koos basiilikulehtede ja DŽIUGAS® kõva juustu helvestega.
Tomati, kõva juustu ja lehttaigna tarte
- 400g külmutatud lehttainast
- 500g kirsstomateid
- 100g musti oliive
- 100g DŽIUGAS® juustu, oliiviõli
- värsket basiilikut
Puista tööpinnale jahu ja rulli taignarulliga lehttaigen laiali. Aseta õhukeseks rullitud taigen küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi. Pintselda taigen oliiviõliga. Muresta pool juustust ja puista lehttaignale jättes servad tühjaks. Seejärel lisa pooleks lõigatud kirsstomatid ja lõigutud oliivid. Küpseta 190 C juures ca 20 minutit kuni küpsetis värvub kuldseks. Puista tarte’le ülejäänud juust, pintselda servad oliiviõliga ja serveeri värskete basiilikulehtedega.
Magustoit veinis keedetud juustu, mee ja kuivatatud puuviljadega
- 100g DŽIUGAS® juustu
- 2 spl vedelat mett
- 1 tl mooniseemneid
- 40g Sinu lemmikuid purustatud pähkleid
- 100g kuivatatud ploome
- 60g kuivatatud vaarikaid ja aprikoose
- 400ml valget veini
- 2 kaneelipulka
- 2 aniisi tähte
- 8 nelki
- 2 viigimarja ja värsket tüümiani
Murenda juust ca 1 cm tükkideks. Sega kausis kokku mee, mooniseemnete ja purustatud pähklitega. Vala potti vein, lisa kuivatatud puuviljad, marjad ja vürtsid ning kuumuta segu keemiseni. Seejärel keeda 20 minutit. Piserda serveerimistaldrikule sooja mett, kaunista taldriku serv viigimarjadega, millele tee väikesed sisselõiked, et anda neile kaunis lille kuju. Aseta taldrikule pähklite, juustu, mooniseemnete segu ja keedis ning serveeri soojalt. Magustoitu on mugav süüa magustoidukahvliga või kui abiliseks on hambatikud.
Head isu!
Kui tekkis tunne, et Džiugasest võib saada Sinu uus lemmikjuust toidu valmistamisel, osale ka Džiugase Facebooki lehel toimuvas mängus, et endale need tooted võita!