Legendi kohaselt elas 17. sajandil Changshu linnas üks vaene mees, kes tegeles kerjamisega. Ühel päeval varastas ta lähedal olevast külast kana ja mattis selle mudasse, et nii kaua „asitõendeid“ varjata, kuni ta linnu küpsetamiseks ettevalmistusi tegi.

Kui lõke lõbusalt leegitsema löönud oli, kaevas kerjus kana mudast välja. Kuid selle asemel, et seda puhastama hakata, pistis ta linnukese otsemaid tulle. Lõke kuivatas muda tugevaks koorikuks ning kui mees seda valmis kana ümbert eemaldama hakkas, avastas ta, et sees peitus hõrk ja mahlane liha.

Ühe legendi kohaselt hakkas kerjus uudsel moel valmistatud kana müüma ning kuuldus maitsvast praest levis ka keiserlikku õukonda.

Tänapäeval on retseptist saanud üks Hiina köögi klassikuid. Mudaga mäkerdamine ei ole vajalik, selle asemel võib kasutada savi või ka tainast. Hädapärast sobib ka foolium, mida on kasutatud ka alljärgnevas retseptis.

Valmistamine
  • Pane kana suuremasse anumasse ning lisa 75 g sojakastet, pool šerrist, 15 g soola ja viirvürtsi segu. Marineeri tund aega.
  • Kuumuta pannil õli ja lisa roheline sibul, ingver, tähtaniis, hakkliha, sink, seened ja bambus. Sega ja lisa ülejäänud sojakaste, šerri, sool ja suhkur. Voki, kuni liha on küps ja seejärel eemalda tulelt.
  • Kui vokitud segu on maha jahtunud, siis kasuta seda kana täitmiseks.
  • Mässi kana korralikult fooliumisse, pöörates tähelepanu sellele, et mahlad ei pääseks koorikust välja.
  • Kuumuta ahi 176 kraadini ja küpseta kana tund aega. Seejärel keera kuumus 200 peale ja küpseta veel 15 minutit.
  • Serveeri riisi või pelmeenidega.