RETSEPT — naabrinaise "Jäägri kurgid"


RETSEPT — naabrinaise "Jäägri kurgid"
Foto: Tuuli Mathisen

See käest kätte liikunud väga hästi paigas maitsetega kurgisalat jõudis minuni maakodu naabrinaise kaudu. Ikka selline veidi kulunud paberitükil käsikirjaline retsept. Omapoolse panuse mõnusasse maitsekooslusesse annavad siin kurgisalatis kadakamarjad, mis oma metsase mõrkjusega sobivad kurki maitsestama suurepäraselt. Antud retsept annab välja neli liitrit salatit.

Koostisained

    2 kglühikest kurki – koorimata ja viiludeks lõigatuna
    3 slhakitud tilli
     MARINAAD:
    1,5-2 lvett
    6 sl30% äädikat
    1,5 dlsuhkrut
    4 slsoola
    1 slmusta terapipart (terved terad)
    1 slkadakamarju (terved terad)
    1-2 tšillipipart – peeneks hakitult
    2 slsinepiseemneid

    Valmistamine

    1. Viiluta kurgid ja haki till. Sega kurk tilliga. Kalla kastrulisse või potti kokku marinaadiained, v.a äädikas, ja lase keema tõusta. Viimasena lisa äädikas.
    2. Aseta kurgid marinaadi sisse ja lase korraks kuum läbi. Tõsta vahukulbi abil kurgid steriliseeritud purkidesse. Lase marinaad veel korra keema ja kalla siis kurkidele peale. Kaaneta kohe.
    OM Suvi