RETSEPT | Mõnusalt lihtne mustasõstrakook


RETSEPT | Mõnusalt lihtne mustasõstrakook
Foto: Shutterstock

Maitsekas ja vitamiinidest pakatav must sõstar paneb iga koogi särama. Seda kooki tehes kasuta keraamilist, klaas- või pinnakattega vormi. Metallvorm ei sobi, sest metall võib reageerida marjades sisalduvate hapetega.

Koostisained

150 gvõid
1.5 dlnisujahu
1.5 dlrukkijahu
2.5 dlpruuni roosuhkrut
2 muna
300 gmusti sõstraid
 peale raputamiseks Demerara suhkrut

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Haki või, jahu ja suhkur purutainaks. Sega hulka lahtiklopitud munad. Õrnalt sega hulka ka marjad, kõige parem on seda teha käega.
  2. Tõsta segu võiga määritud ahjuvormi (umbes 20 x 30 cm). Küpseta 30-35 minutit, kuniks kook on küps. Küpsust kontrolli tikuga. Võta ahjust ja raputa peale Demerara suhkrut.
  3. Serveeri vanillijäätise või vahukoorega.

Allikas: "Eesti oma supertoidud", Ajakirjade Kirjastus 2017

OM Suvi