RETROLEGEND ON TAGASI — lihapallid, värske kartul ja rohelise sibula salat

 (1)
RETROLEGEND ON TAGASI — lihapallid, värske kartul ja rohelise sibula salat
Foto: ARTUR SADOVSKI

Kas meenub veel aeg, kui liha ja kartul moodustasid vankumatu koosluse? Hapukoorene sibulakaste on siinkohal suisa kohustuslik.

Koostisained

  • 6 portsjonit
 RETSEPT
450 gHakkliha (kodune)
1 tkMuna
1 tlSool
1 tlMust pipar
1 tkMugulsibul
2 slSinep (teraline)
 KASTE
 Murulauk või
1.5 dlRoheline sibul (hakitud)
 Sool
250 gHapukoor
 SERVEERIMISEKS
 Sool
1 kgKartul

Valmistamine

  1. Sega lihapalliained ühtlaseks hästi koos püsivaks massiks ning vormivõrdse suurusega pallid. Aseta need küpsetuspaberiga plaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit ehk kuni pallid on kaunid pruunid.
  2. Samal ajal keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ning valmista kaste. Maitsesta sibul soolaga ning jäta 5 minutiks maitsestuma. Seejärel lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Kui kartulid on pehmed, nõruta need veest, auruta pliidi järelkuumusel kuivemaks ja sega kastmega läbi. Serveeri kohe kuumade lihapallidega.
OM Suvi