ÕHTUSÖÖGI KIIRABI neile, kes armastavad salateid | Toekas Caesari salat peekoniga


ÕHTUSÖÖGI KIIRABI neile, kes armastavad salateid | Toekas Caesari salat peekoniga
Caesari salat peekonigaWikimedia

Õhtuks ei pea olema iga kord soe söök, võib ka salat, külmsupp, ka võileivad on teinekord hea vaheldus. Seekord pakume välja mahlase Caesari salati peekoniga.

Koostisained

500 gjääsalatit
4 tkröstsaia viile
1-2 sloliiviõli
1-2 tkküüslauguküünt
100 gParmesani juustu
1 pktoorsuitsupeekonit
 Kaste:
1 tkmunakollane
3-4 tkanšoovisefileed
1 slsidrunimahla
1 slvett
1 tlDijoni sinepit
1 dlõli
2-3 tkküüslauguküünt
 värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

  1. Lõika saiad kuubikuteks, kuumuta õlis küüslauk, lisa saiakuubikud ja prae krõbedaks.
  2. Kuubikute jahtumise ajal valmista kaste. Kasuta saumikserit või köögi­kombaini. Pane munakollane, pressitud küüslauk, anšoovisefileed, sidrunimahl, vesi ja sinep anumasse. Nirista hulka õli ja maitsesta musta pipraga. Kaste peaks tulema majoneesisarnane.
  3. Lõika peekon ribadeks ja pruunista pannil, nõruta köögipaberil või sõelal liigsest rasvast.
  4. Puhasta salatilehed ja rebi näppude vahel suupärasteks tükkideks. Aseta salat kaussi, puista peale peekoniribad ja Parmesani laastud. Nirista peale salatikaste ja sega omavahel. Kõige peale puista saiakuubikud. Serveeri kohe.
Promo 2