ÕHTUSÖÖGI KIIRABI — mehelikult nutikas ÜHEPAJATOIT


ÕHTUSÖÖGI KIIRABI — mehelikult nutikas ÜHEPAJATOIT
Foto: Ruth Mägi

Minu silma jaoks on külmkapp ilmselgelt tühi ja selleks, et süüa teha, tuleb minna poodi. Nimekirjaga. Mehe jaoks on aga kapis küllaga kraami, millest saaks korraliku söögi, nii et tema poolest võiks poodi minna alles siis, kui külmik päriselt tühi on. Mis on ju tõsi, kui mõelda. Millest ta siis ühepajatoidu valmis tegi, samal ajal kui mina ikkagi poes käisin (võileivakraami ostmas siiski)? Olgu öeldud, et kui nägin ta peos kaht porgandit ja poolt kapsast, teadsin, et sooja toidu saab täna jälle rahulikult tema peale jätta, sest nagunii leiab ta tühjast kapist veel midagi, mida toidutegemisel ära kasutada. Mehed on ju nutikad.

Koostisained

    500 ghakkliha
    2 porgandit
    0,5 väiksemat kapsast
     mõned kartulid
     sibulat
     soola-pipart
     lehtpeterselli
     õli praadimiseks

    Valmistamine

    1. Sulata keskmise kuumusega pannil hakkliha, vajuta see sulamise ajal suupärasteks tükkideks, prae ja maitsesta soola-pipraga.
    2. Pane suur pott tulele, vala poti põhja mehine ports oliiviõli, haki sinna sisse sellerivars, prae läbi. Lisa väiksemaks lõigatud porgand ja kapsas. Viska potti ka sibulat. Lase sel kõigel veidi praadida ja lisa natuke vett. Lase keeda.
    3. Mõne aja pärast lisa väiksemaks lõigatud kartul (kui värske kartul, siis ära koori) ja pannil valmis saanud hakkliha. Sega ja keeda, kuni kartul pehme, maitse ja maitsesta vajadusel. Haki peale natuke rohelist, näiteks lehtpeterselli, või pane maitseainetopsist kuivatatud varianti. Valmis!
    Promo 2