ÕHTUSÖÖGI KIIRABI ajahädas perele | Lihtne hakklihasupp

 (4)
ÕHTUSÖÖGI KIIRABI ajahädas perele | Lihtne hakklihasupp
Foto: ARTUR SADOVSKI

Lihtsa ja kiirele ajale sobiva valmistuskäiguga supp, mille aedviljade koostist on omatahtsi kerge muuta.

Koostisained

  • 20 min
  • 4 portsjonit
 RETSEPT
 Vesi või
1 lPuljong
1 oksLeeskputk või
1 lehtLoorber
0.25 tkVärkse kapsas
1 tkPorgand (väike)
120 gPeekon
300 gHakkliha
2 tkKartul
0.5 tkBrokoli ehk spargelkapsas
1 peotäisHerned (värsked või külmutatud)
 Petersell
 Aedtill

Valmistamine

  1. Kuumuta vesi või puljong keemiseni, maitsesta leeskputke või loorberiga ning lisa tükeldatud kapsas ja porgand. Samal ajal prae peekon pannil krõbedaks ja tõsta kõrned majapidamispaberile ootele. Soovi korral loobu eraldunud rasvast ning siis jätka pannil hakkliha pruunistamisega. 
  2. Maitsesta hakkliha soola ja pipraga ning pane supi hulka koos tükeldatud kartuliga. Mõne aja pärast lisa tükeldatud brokoli ja peotäis herneid. Keeda aedviljade pehmenemiseni ning lisa enne serveerimist maitseroheline ja peekonitükid.
OM Suvi