Õhtuks proovi supermaitseid — ahjupeedid ja -sibulad juustuga


Õhtuks proovi supermaitseid — ahjupeedid ja -sibulad juustuga
Foto: Sandra Urvak

Ahjus tehtud peedid palsamiäädikaga ja sinna kõrvale mõnus mahejuust sobivad ideaalselt kokku.

Koostisained

    4 väiksemat peeti
    3 punast sibulat
     oliiviõli
     soola
     värsket tüümiani
     palsamiäädikat
    1 slseesamiseemneid
    1 slpäevalilleseemneid
     kimp rukolat
    1 väike kera poolkõva mahejuustu

    Valmistamine

    1. Küüri peedid kareda harjaga hästi puhtaks ning lõika sektoriteks. Poolita kooritud sibulad ning aseta kõik ahjuvormi või -plaadile. Piserda üle oliiviõliga ning maitsesta soola ja tüümianiga. Sega kõik korralikult läbi ja lase 5–10 minutit tõmmata. Küpseta peete aeg-ajalt segades 180–200-kraadises kuumuses 40 minutit – sibulad peavad olema mõnusate pruunikate servadega ja peedid al dente ehk poolkrõmpsud. Võta peedid ahjust välja, lase pisut jahtuda ja piserda üle paari supilusikatäie palsamiäädikaga. Sega läbi ja lase 10 minutikest maitsestuda. Vahepeal rösti kuival pannil seemned. Vaata, et kärssama ei läheks! 
    2. Aseta peedid-sibulad taldrikule, puista üle hakitud rukolaga ning tõsta peale viilutatud mahejuust. Maitsesta värske tüümiani, röstitud seemnete ja pipraga. 
    OM Suvi