Õhtuks on kotletid, mis on tervislikud ja täis häid rasvu! Lõhekotletid peediga


Õhtuks on kotletid, mis on tervislikud ja täis häid rasvu! Lõhekotletid peediga
Foto: Jaan Heinmaa

Rootslaste teada-tuntud Lindströmi kotletid uues ning hoopis tervislikumas ja maitsvamas võtmes. Selle retsepti on saatnud meile Oma Maitse lugeja Kata. Antud kogusest saad 10 kotletti.

Koostisained

    500 glõhehakkliha
    1 tlsoola
    0,25 tlmusta pipart
    0,25 tlsidrunipipart
     näpuotsatäis jahvatatud tšillit
    2 puruks tambitud keedetud kartulit
    1 suur hakitud sibul
    1 slkaerakliisid
    1 sltäisterarukkijahu
    1 muna
    1,5-2 dlhakitud marineeritud peeti
     paneerimiseks kaerakliide ja sidrunipipra segu

    Valmistamine

    1. Kalla lõhehakkliha kaussi, lisa sool, piprad, tambitud kartulid, sibul, kliid, jahu, muna ja peedikuubikud ning sega hästi läbi. Lase massil umbes pool tundi seista, et jahu ja kliid paisuksid ning tainast oleks hõlpsam vormida. 
    2. Kuumuta ahi 250 kraadini, vormi käte vahel hakklihamassist ümarad pätsikesed ja küpseta 20–30 minutit. Soovi korral veereta pätse eelnevalt kliide ja sidrunipipra segus. 
    3. Lõhehakkliha-Lindströmid maitsevad imehästi, kui neile peale veidi vürtsikat punasesõstrakastet määrida. Kõrvale sobib suurepäraselt värske salat, ahjujuurviljad või aedviljadega vokitud riis. Pätsikesed on maitsvad nii soojalt kui ka külmalt.
    OM Suvi