Õhtuks midagi Anni Arro retseptivaramust — kukeseente ja peekoniga täidetud suvikõrvitsad


Seente ja peekoniga täidetud suvikõrvitsad
Seente ja peekoniga täidetud suvikõrvitsadSandra Urvak

Mõnus suvetoit, mis peaks rahuldama kõigi sööjate isu: on lihakraami, seenekraami ja köögivilju. Ühises koosluses aga lausa sulab suus.

Koostisained

  • 1t 0min
  • 4 portsjonit
 RETSEPT
2 tkSuvikõrvits (väike)
400 gKukeseen või muu metsaseen
50 gVõi
100 gToorsuitsupeekon
1 tkSibul
4 lehteSalvei
1 tkMuna
3 dlRõõsk koor 35%
100 gJuust (mõni pikantne sort)
 Till
 Sool
 Must pipar

Valmistamine

  1. Lõika suvikõrvitsad pikkupidi pooleks ja kraabi lusikaga sisu välja. Aseta lootsikud tihkelt ahjuvormi, puista üle soolaga ja küpseta 200 °C juures 10 minutit. Kalla ära eraldunud vesi.
  2. Vahepeal puhasta seened, mis ei vaja kupatamist: haki peeneks ja prae pannil võis koos tükeldatud peekoni, sibula ja salveiga. Prae nii kaua, kuni vedelik on seentest eraldunud ja aurustunud. Kui tuleb palju vett, siis kalla enamik ära. Maitsesta soola ja pipraga.
  3. Sega kokku muna, koor, riivitud juust ja hakitud till. Täida suvikõrvitsad seeneseguga ja kalla peale munakooresegu. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit ehk kuni munasegu on hüübinud ja vorm pealt kuldne. Serveeri suvikõrvitsaid koos väikese salati ja küpse munakoore-juustuseguga.
OM Suvi