Ära karda aga katsetada. Kui sparglit poest ei leia, asendage see mõnusa brokoliga või miks mitte ka Türgi ubadega. Kui ei soovi täna kana süüa, luura kalaletis ringi. Herneste asemele võib imeliselt pakkuda salatile lisaks ka rohelisi läätsesid. Lisa salatile omale sobivaid maitseaineid, ürte ja happeandjaid. Kui roheline värv jääb üksluiseks, lisa tomat või peet.

Oluline on, et toit ei veaks einestamise järel tundideks pikali, vaid annaks energia ja teotahte terveks päevaks. Antud salat kosutab ja täidab, kuid annab ka energiat, et jätkata aktiivset elu!

Valmistamine
  • Koori värsked kartulid ja lõika sektoriteks. Pane soolaga keema.
  • Pane pannile oliiviõli ja prae soola/pipraga maitsestatud kanakintsud mõlemalt poolt krõbedaks.
  • Pane keema soolaga vesi ja blanšeeri pehmeks sparglid. Mõni minut hiljem pane samasse patta ka herned. Kurna 60 sekundit hijem.
  • Pane pannile või, hauta selles hakitud küüslauku ja lisa herned, sparglid. Prae kergelt, pidevalt segades. 
  • Kui kartul on küpse, kurna vesi, pane kartulid eraldi kaussi ja lisa neile soola, hakitud tilli ja võid. Sega kartulid läbi.
  • Rösti eraldi pannil maapähklid.
  • Keeda kiirelt poolkõvaks vutimunad.
  • Raputa kokku oliiviõlist, sidrunimahlast ja maitseainetest emulsioon.
  • Kasuta emulsiooni või salatikastet peedisalatite maitsestamiseks.
  • Nüüd paneme salati kokku: Tõsta taldrikule peedisalat, selle peale kartulid, herned, sparglid. Lisa viilutatud kanakintsuliha, poolikud vutimunad ja maapähklid. Riivi juurde laiad laastud Parmesani juustu. Lisa kõigele veel soola, värsket pipart ja salatikastet. 
  • Head isu!