Nädalavahetuse väesupp — hapuoblikasupp lõhefileega


Nädalavahetuse väesupp — hapuoblikasupp lõhefileega
Foto: Toidulausuja

Ära mine mööda! Kui su aias või koduümbruses kasvab hapuoblikat, siis nüüd on just õige aeg teha temast väekat suppi. Traditsiooniliselt valmistatakse hapuoblikasuppi suppi lihaga, kuid väga maitsva supi saab, kui lisada sellele liha asemel lõhefileed.

Koostisained

  • 8 portsjonit
3 muna
200 gsibulat
700 gkartulit
400 gporgandit
400 ghapuoblikat
500 glõhefileed
50 gsellerit
1,7 lvett
20 g(1 sl) ghee`d
15 g(5 sl) maitsepärmi
2 loorberilehte
10 tera musta pipart
5 g(1-2 tl) himaalaja roosat soola

Valmistamine

  1. Esimese asjana pane hapuoblikad mõneks tunniks külma vette (muutuvad taas mahlasemaks ning saavad ka pestud).
  2. Puhasta ja tükelda kartulid, riivi jämeda riiviga porgandid. Koori sibulad ning tee neile ristipidi sisselõige (et neid tervena supi sisse keema panna ning hiljem välja võtta saaks), sellerivars tükelda pooleks (saad hiljem koos sibulaga supi seest välja võtta).
  3. Pane keevasse vette sibulad, sellerivars, loorberilehed, pipraterad.
  4. Balanšeeri vähese ghee`ga kartulikuubikud, riivitud porgandid ning lisa supile. Samal ajal valmista ette lõhefilee, tükeldades ta kuubikuteks. Haki ribadeks hapuoblikad. Keeda munad.
  5. Lisa kala supile ning lase veidi keeda kuni lõhe on valmis.
  6. Võta supi seest välja sibulad ning sellerivars, maitsesta supp maitsepärmi ning soolaga. Võta supp tulelt ning lisa hakitud hapuoblikad ja munad.
  7. Lase supil 5-10 minutit maitsestuda.

Allikas: www.facebook.com/toidulausuja

OM Suvi