1 vanillikaun

½ dl suhkrut

8 munakollast

u 8 tl suhkrut karamellikihiks

1 Pane ahi sooja 160 kraadi peale. Sega suhkur munakollastega, vahustama ei pea, ja jäta ootele. Nüüd kuumuta vahukoor koos vanillikaunaga keemiseni. Selleks poolita vanillikaun noaga pikuti ja kraabi seemned välja. Kui kaun on pehme, õnnestub see kenasti. Pane nii seemned kui kaunapoolikud vahukoore sisse ja kuumuta koor keemiseni. Lase vahukoor keema tõusta. Ole valvas, et täpselt õigel hetkel vahukoor enne ülekeemist tulelt eemaldad! Sega kuum vahukoor kohe peene joana pidevalt vispeldades munakollase-suhkru segusse. Kurna segu läbi peene sõela. Vanillikauna seemned on piisavalt väikesed ja lähevad läbi sõela, sõelale jäävad kaunapoolikud ja võib-olla mõned hüübinud munatükikesed.

2 Pane keraamilised vormikesed suurde ahjuvormi. Vispelda segu läbi, et vanilliseemned segus ühtlaselt jaotuksid, ja jaota segu võrdselt väikestesse ahjuvormidesse. Selleks on mugav kasutada kannu. Täidame ahjuvormi brüleevormide poole kõrguseni keeva veega ja asetame ettevaatlikult umbes 15 minutiks ahju küpsema.

3 Lase vormidel toatemperatuurini jahtuda ja aseta nad siis vähemalt paariks tunniks, aga parem üle öö, külmikusse. Serveerimiseks raputa vormi ühtlaselt laiali umbes 1 tl suhkrut. Kasutades gaasilampi, karamelliseeri suhkur. Lase karamellikihil umbes 1 minut jahtuda, see muutub kõvaks ja on valmis serveerimiseks.