17.10.2016, 15:15
Juudi köök: Klassikaline fesenjan ehk lambalihapallid Kreeka pähkli ja granaatõuna kastmes
FOTO:
Koostisosad:
Lihapallid
- 1 kg Lambahakkliha
- Mugulsibul
- 200 g Purustatud Kreeka pähkleid
- Kimp hakitud peterselli
- 3 sl Purustatud matsat
- 2 sl Oliiviõli
- 1 tl Purustatud musta pipart
- 1 tl Purustatud vürtsköömneid
- Mere- või koššersoola
Kaste
- 3 sl Rapsiõli
- 1 tk Hakitud mugulsibul
- 4 tk Hakitud küüslauguküün
- 1 sl Hakitud ingverijuur
- 300 g Purustatud Kreeka pähkleid
- 500 ml Keeduvett
- 1 tl Meresoola
- 1 tl Purustatud pipart
- 100 ml Datlimett ehk silani
- 100 ml Granaatõunasiirupit
- Granaatõunaseemned
Pärsia köögisugemetega fesenjan valmistatakse kas lambalihast, linnulihast või veiselihast - kasutatakse nii terveid lihaseid, kui hakklihast valmistatud lihapalle. Roa unikaalsus tuleb aga kastmest, mille koostises on nii purustatud Kreeka pähklid kui ka granaatõunasiirup, mesi ja ingver.