Toit on kuulus ja levinud Pärsia juutide seas, kes valmistavad seda juudi olulisematel pühadel nagu roš ha-šana, kuna siis peavad traditsioonide järgi road olema magusad.

Valmistamine
  • Eelsoojenda ahi 190 kraadi juurde ja kata ahjuplaat köögipaberiga.
  • Sega suures kausis kokku kõik lihapallidetarbeks vajalikud toiduained: hakkliha, hakitud sibulad, kreekapähklid ja nii edasi. Maitsesta kõikide väljapakutud maitseianetega.
  • Valmista lihasegust golfipalli suurused lihapallid ning küpseta neid 15 minutit 190 kraadises ahjus. 
  • Kastme jaoks aja õli pajas kuumaks, lisa sibul ja hauta. Lisa ka küüslauk ja ingver. Minut hiljem lisa ka pähklid. Sega ja prae.
  • Lisa juurde ka keeduvesi ning lase kastmel keema tõusta. Nüüd tõsta patta ka ahjust tulnud lihapallid ning hauta kastet umbes tunnikene.
  • Nüüd lisa granaatõunasiirup ja mesi ning hauta kastet ja lihapalle veel pool tundi. Maitsesta.
  • Serveeri koos Iisraeli kus-kus'i või riisiga.
  • Head isu!