09.04.2019, 20:23
IDEED JA RETSEPTID | Redis on kevadel asendamatu vitamiiniallikas: mida sellest valmistada?
Redised pole lihtsalt redised – fuksiapunase koorega klaarvalge viljalihaga kevadised ärkajad –, vaid neis on nii palju enamat. Ja neid on palju enam. Piprased ja sinepised, mõned magusamad ja vahtramahla meenutavad, teised mõrkjamalt rõikased.
FOTO:
Amps redist on taldrikul kui kevadine äratus, piprane plahvatus, sinepine sosin. Redised on klaarid särajad ja jäävad mahlaseks ka pärast võis keerutamist, lipsates nii hoopis teistsugusele toidumaale, trügides ahjujuurikate manu. Mängu on tulnud kollase koorega tegelased, otsapidi lumme torgatud valgeninad, krookusekarva lillade ürpidega redised ning seest arbuusi tooni roosad. Kui heita kevadvõrrandisse valged, golfipalli meenutavad redised ja nende krapsakad lehed, siis jagub isusid mitmeks nädalaks.