HOOAJARETSEPT! Palju kasulikke toitaineid sisaldav kukeseene-spinatipirukas


Kukeseene-spinatipirukas pähklitega
Kukeseene-spinatipirukas pähklitegaAndra Kalda

Võis praetud kukeseente, spinati ja Kreeka pähklite kooslust tasub proovida ka lihtsalt krõbesaial või omletitäidisena.

Koostisained

     RETSEPT
    150 gVõi
    2 dlNisujahu
    2 dlOdrajahu
    0.5 tlSool
    3 splVesi
     TÄIDIS
    400 gKukeseened
    150 gPorgandid
     Praadimiseks või ja õli
    2 tkRohelise sibula vars
    70 gSpinatilehed
    3 tkMuna
    200 mlRõõsk koor 35%
     Sool
     Must pipar
    1 peotäisRöstitud Kreeka pähklid

    Valmistamine

    1. Põhja valmistamiseks näpi võitükid jahude ja soolaga puruseks massiks. Lisa külma vett ja sõtku tainaks. Vajuta tainas vormi põhja ja tõsta külma tahenema.
    2. Täidise valmistamiseks viiluta porgand. Kuumuta pannil õli ja või ning küpseta kukeseened peaaegu valmis.
    3. Lisa pannile hakitud roheline sibul ja porgand. Kõige lõpuks sega juurde spinatilehed ning maitsesta segu soola ja pipraga.

    4. Klopi munad lahti ja sega juurde koor, maitsesta soolaga. Tõsta täidis pirukapõhjale, vala peale koore-munasegu ning küpseta 180 kraadises ahjus umbes 35 minutit. Serveerides puista peale Kreeka pähkleid.
    OM Suvi