14.09.2015, 10:50
Hollandi kaste
FOTO:
Koostisosad:
- 50 ml valge veini äädikat
- 50 ml valget veini
- 4 tk munakollast
- 320 g selitatud võid
- 5 tk musta pipa tera
- 30 g estragoni
- 1 tk loorberileht
- 1 tk sidruni mahl
- soola ja pipart
Pane kastrulisse vein, veiniäädikas, terapipar, loorber ja estragon. Kuumuta keemiseni ning keeda kahe kolmandiku võrra kokku.
Võta kastrul tulelt ja lase jahtuda.
Kurna jahtunud vedelik läbi tiheda sõela kuumakindlasse kaussi, lisa sellele munakollased ning aseta kauss vesivannile. Kuumuta massi pidevalt vispeldades, kuni munakollased on paksenenud ja muutunud helekollaseks.
Eemalda kauss tulelt ja lisa munakollastele pidevalt vispeldades peene nirena juurde kuum selitatud või.
Kui kaste peaks muutuma liiga paksuks, saab paksust muuta sooja vee lisamisega.
Viimane maitselihv anna kastmele soola ja sidrunimahlaga.